середа, 06 березня 2024 14:56

Трамп просив Маска фінансово підтримати його кампанію - ЗМІ

Трамп просив Маска фінансово підтримати його кампанію - ЗМІ
Ілон Маск може допомогти Трампу на виборах. Фото: pixabay.com

3 березня кандидат у президенти США Дональд Трамп зустрівся з мільярдером Ілоном Маском і кількома заможними республіканцями.

Політик шукав фінансування для своєї президентської кампанії, пише The New York Times з посиланням на три анонімні джерела.

Трамп нібито похвалив Маска перед союзниками і сподівається зустрітися з ним віч-на-віч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав Трампа екзистенційною загрозою для США

Поки не зрозуміло, чи готовий підприємець витратити частину своїх статків на кампанію Трампа. Але публікації Маска у соцмережах свідчать, що він хоче поразки Джо Байдена. Це підтвердили й люди, які з ним спілкувалися.

Маск може знищити величезну фінансову перевагу Байдена та його союзників. Якщо він вирішить підтримати Трампа, то цьому сприятимуть його погляди на імміграцію. Мільярдер останнім часом стає більш відкритим до підтримки Республіканської партії.

У "супервівторок" 45-й президент Сполучених Штатів Дональд Трамп здобув перемогу в конкурсі висунення кандидатів у президенти від Республіканської партії у Вірджинії та Північній Кароліні.

Переконливі перемоги Трампа в кількох з 15 штатів будуть чинити тиск на його головну суперницю Ніккі Гейлі, змушуючи її відмовитися від балотування.

"Супервівторок" - зазвичай назва вівторка на початку лютого або березня року президентських виборів в США, коли найбільша кількість штатів проводить праймеріз задля обрання делегатів на національні конвенції Демократичної і Республіканської партій котрі, своєю чергою, обирають кандидатів на посаду президента США.

Досі Гейлі виграла лише одні праймеріз у цьогорічному республіканському конкурсі з висунення кандидатів у президенти - в окрузі Колумбія, де знаходиться столиця США.

Зараз ви читаєте новину «Трамп просив Маска фінансово підтримати його кампанію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути