Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2024 10:55

Трамп прокоментував рішення суду про незаконні махінації

Трамп прокоментував рішення суду про незаконні махінації
Нью-йоркський суд присяжних визнав винним експрезидента США Дональда Трампа. Фото: bbc.com

Колишній президент США Дональд Трамп назвав "сфальсифікованим і ганебним" нью-йоркський суд присяжних, який визнав його винним за всіма 34 пунктами звинувачення у справі про приховування грошей.

При цьому Трамп розкритикував присяжних та прокурора, повідомляє CNN.

"Ми не зробили нічого поганого. Я справді невинна людина", - наголосив він.

Трампу тепер загрожує тюремне ув'язнення або умовний термін за його злочини, пов'язані зі схемою виплати прихованих грошей, якій він сприяв напередодні президентських виборів 2016 року. Трамп став першим в історії експрезидентом США, засудженим за тяжкий злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас був секс" - порнозірка дасть свідчення у справі проти Трампа

Винесення вироку відбудеться 11 липня. На цей час експрезидент США залишиться поза в'язницею. Прокурори не вимагали від Трампа внести заставу.

Проте він, імовірно, оскаржить рішення присяжних, що може значно відстрочити винесення вироку.

Видання зазначає, що ніщо в Конституції США не забороняє засудженим балотуватися на найвищу посаду в країні. Американські закони містять лише обмежені вимоги для балотування: мати не менше ніж 35 років, бути громадянином від народження та не менш як 14 років проживати в США.

Водночас Трамп, який є жителем Флориди, може втратити право голосувати у Флориді на президентських виборах у листопаді. Це залежатиме від того, чи буде він засуджений до ув'язнення та чи закінчить відбувати покарання до моменту виборів.

Прокуратура вважає, що Трамп фальсифікував виплати своєму колишньому адвокату Майклу Коену з метою приховати платіж у розмірі 130 000 доларів. Ці гроші Коен перевів порнозірці Стормі Деніелс, щоб вона не говорила про ймовірний роман з Трампом перед виборами 2016 року. Трамп заперечує цей роман.

Також проти експрезидента США порушені ще три кримінальні справи: про підрив федеральних виборів (призупинена, поки Верховний суд США розглядає його заяви щодо президентської недоторканності), щодо зберігання секретних документів у Флориді (розгляд відкладений на невизначений термін) та про втручання у вибори в Джорджії (перебуває в юридичному глухому куті).

За матеріалами справи, перед виборами 2016 року Трамп через адвоката Майкла Коена виплатив Стормі Деніелс $130 тис, щоб вона мовчала про секс із ним.

Коен у 2018 році отримав три роки в'язниці. Звинувачення проти Трампа будується на свідченнях Коена. Трамп категорично заперечує, що у нього був секс зі Стормі Деніелс.

Зараз ви читаєте новину «Трамп прокоментував рішення суду про незаконні махінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути