пʼятниця, 01 грудня 2017 14:34

Трамп вимагав припинити розслідування втручання Росії у вибори

Трамп вимагав припинити розслідування втручання Росії у вибори
Дональд Трамп. Фото: bbc.com

Дональд Трамп, президент Сполучених Штатів Америки, протягом літа неодноразово закликав припинити розгляд справи про російське втручання у вибори 2016 року високопоставлених республіканців Сенату США.

Наголошується, що подібні прохання Трампа є надзвичайно незвичним втручанням зі сторони президента в законодавче розслідування, що стосується його сім'ї та близьких помічників. Про це інформує The New York Times, посилаючись на багатьох законодавців.

Сенатор Річард Бур, голова Комітету з розвідки, заявив в інтерв'ю цього тижня - Трамп сказав, що він хоче побачити завершення розслідування.

Бур процитував: "Це було сказано приблизно так: "Я сподіваюся, ви можете завершити це якомога швидше". На що він відповів: "Коли ми допитаємо всіх, з ким ми повинні поговорити, тоді ми закінчимо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва вже працює над фальсифікацію виборів президента України - СБУ

Також відомо, що Трамп сказав Мітчу Макконнелу , сенатору з Кентуккі, лідеру Республіканської партії, та сенатору Рою Бланту, республіканцю з Міссурі, та члену розвідувального комітету, припинити розслідування. Проте у Білому домі заявили у четвер, що президент не зробив неправомірних дій.

Як повідомив представник Білого дому, Трамп "ні в якому разі не намагався застосувати надмірний вплив на членів комітету", та вважає, що "немає ніяких доказів змови, і ці розслідування повинні здійснюватися справедливо і належним чином".

Екс-керівнику передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Трамп вимагав припинити розслідування втручання Росії у вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути