середа, 25 січня 2017 13:05

Трамп підготував наказ про стіну на кордоні з Мексикою

Трамп підготував наказ про стіну на кордоні з Мексикою

Президент США Дональд Трамп у середу, 25 січня, підпише наказ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Планує зробити це під час візиту до Міністерства внутрішньої безпеки США.

Про свій намір Трамп оголосив напередодні у Twitter, пише The New York Times. "Завтра планують великий день для національної безпеки. Серед багатьох інших речей, ми збудуємо стіну!", – написав він.

Водночас до Вашингтону прибуває міністр закордонних справ Мексики Луїс Видегарай. Він має забезпечити підготовку візиту до США президента Мексики Енріке Пенья Ньєто. Ньєто стане одним із перших світових лідерів, який зустрінеться з Трампом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зробив нову заяву щодо стіни на кордоні з Мексикою

Для будівництва огорожі виділять кошти з федерального бюджету. Орієнтовна вартість проекту – $8 млрд. Раніше Трамп стверджував, що сплатити цю суму має мексиканська сторона.

Зведення стіни на південному кордоні США було однією з ключових передвиборчих обіцянок республіканця. Він різко критикував нелегальну імміграцію з Мексики, яка, за його словами, "постачає в США лише наркоділків і ґвалтівників".
Зараз ви читаєте новину «Трамп підготував наказ про стіну на кордоні з Мексикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути