субота, 20 жовтня 2018 12:23

Трамп підтримав версію Саудівської Аравії щодо смерті журналіста в консульстві

Трамп підтримав версію Саудівської Аравії щодо смерті журналіста в консульстві
Президент США вважає, що Джамаль Хашоггі помер у результаті бійки. Фото: Middle East Monitor

Президент США Дональд Трамп підтримав версію Саудівської Аравії про те, що опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі помер у результаті бійки в саудівському консульстві в Стамбулі.

Він заявив про це під час відвідин військового аеродрому в штаті Арізона, повідомляє The New York Times.

Трамп заявив, що пояснення Саудівської Аравії викликає довіру. Зауважив, що у нього є запитання до саудівського принца Мухаммеда та назвав вбивство журналіста неприйнятним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст записав на Apple Watch своє вбивство

Президент США торкнувся питання можливих санкцій проти Саудівської Аравії, але висловив сподівання, що Конгрес не заблокує прибутки США від продажу зброї саудитам. Перед вживанням заходів Трамп хоче поговорити із саудівським наслідним принцом.

Американські спецслужби вважають, що вбивство Хашоггі було сплановано за наказом високого рівня королівського суду Саудівської Аравії.

Опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Цю інформацію влада країни підтвердила офіційно. Чоловік нібито загинув під час бійки.

Саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі зник в консульстві у Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста. За даними ЗМІ, перед смертю Хашоггі катували, а потім відрубали голову.

Після обшуків саудівського консульства турецька поліція заявила, що знайшла докази убивства Хшоггі. Президент США Дональд Трамп анонсував "суворе покарання" Саудівській Аравії в разі підтвердження інформації вбивство Хашоггі.

Зараз ви читаєте новину «Трамп підтримав версію Саудівської Аравії щодо смерті журналіста в консульстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути