понеділок, 02 квітня 2018 09:43

Трамп може згорнути допомогу Україні - військовий експерт

Трамп може згорнути допомогу Україні - військовий експерт
Дональд Трамп прислухатиметься до американських ізоляціоністів. Тому може відмовитися від подальшої допомоги Україні. Фото: Газета.Ру

Американський президент Дональд Трамп може скоротити допомогу Україні. Такий сценарій імовірний після після виводу із Сирії сил опозиційної до Асада коалції.

Це вигідно Трампу з огляду на своїх виборців, пише "Апостроф".

Насамперед йдеться про американських ізоляціоністів.

"Це американський ізоляціонізм, достатньо потужний в Америці рух. З тим же успіхом ізоляціоністи можуть сказати, що й на Україну наплювати. І Трамп дивиться на ізоляціоністів, адже в листопаді будуть вибори в Конгрес. Не знаю, вийдуть США з Сирії або не вийдуть, але це такий популізм, тому що серед представників політичного базису Трампа це сприймуть позитивно. Це буде популярно: ми там розгромили ІДІЛ, ура, перемогли, йдемо звідти на фіг", - сказав Павло Фельгенгауер, російський військовий оглядач.

На його думку, аналогічний хід можливий в бік України.

"Цілком можливе таке ж ставлення до України з боку цих людей. У тому числі й Трампа, якого теж насилу вмовили продовжувати допомагати Україні. Хоча у Вашингтоні багато людей, в яких зовсім інші точки зору", - додав Фельгенгауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США втихомирять Асада, якщо цього не зробить Радбез ООН - Гейлі

У кінці березня в сирійській Східній Гуті питну воду змогли отримати тільки прихильники влади. Гуманітарна катастрофа в цьому регіоні почалася після 18 лютого. Тоді урядові війська Башара аль-Асада за підтримки наземних та повітряних військ Росії почали масовий наступ на регіон. Мають на меті вибити звідти війська опозиціних до Асада сил. За місяць масованих бомбардувань загинули щонайменше 800 мирних мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Трамп може згорнути допомогу Україні - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути