Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 11:53

Трамп хоче військовий парад, який не проводили більше 25 років

Трамп хоче військовий парад, який не проводили більше 25 років
Пентагон підготував розпорядження провести військовий парад 11 листопада у Вашингтоні, в національне свято країни - День ветеранів. Фото: regnum.ru

Президент США Дональд Трамп видав розпорядження провести військовий парад 11 листопада у Вашингтоні, в національне свято країни - День ветеранів. На святкування планують витратити з бюджету від $10 млн до $30 млн.

Розпорядження було направлене Комітету начальників штабів США, який відповідає за планування заходу. В ньому вказується, що в параді не братиме участі важка гусенична техніка, а "тільки колісні транспортні засоби". Такі обмеження будуть зроблені для того, щоб "мінімізувати збиток місцевій інфраструктурі", в тому числі дорожньому покриттю, йдеться в документі, повідом-ляє телекомпанія CNN.

Парад пройде від Білого дому до Капітолійського пагорба, де розташовується будівля Конгресу США. Трамп буде спостерігати за парадом на оглядовому майданчику, побудованому поряд з будівлею Конгресу. В кінці параду над Вашингтоном повинні пролетіти літаки ВПС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дональд Трамп виграв суд у порноактриси

Останній раз військовий парад проводився в столиці США в 1991 році на честь перемоги у війні в Перській затоці. У ньому взяли участь близько 8 тис. військовослужбовців. Вашингтонськими вулицями проїхала техніка, яка брала участь у військових діях, пройшли представники різних родів військ, музиканти з військових оркестрів, також була задіяна і авіація. За дійством спостерігали близько 200 тис. глядачів.

У російському Омську в параді на 23 лютого взяли участь військові з африканської Анголи.

Вони навчаються в омському військовому інституті, передають місцеві ЗМІ. Чорношкірі військові отримали приз глядацьких симпатій на конкурсі стройової пісні.

Зараз ви читаєте новину «Трамп хоче військовий парад, який не проводили більше 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути