Ексклюзиви
понеділок, 29 травня 2017 12:29

Трамп хоче перезавантажити перемовини по Донбасу - ЗМІ

Трамп хоче перезавантажити перемовини по Донбасу - ЗМІ
Трамп змінив рішення стосовно України. Фoто twitter

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа хоче перезапустити переговори щодо мирного врегулювання ситуації в Україні.

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на американських посадовців та зовнішніх експертів.

Автор статті зауважує, що в березні Трамп на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель сказав, що криза в Україні - це відповідальність Європи. А Сполучені Штати активно не долучатимуться до її врегулювання.

"Через два місяці адміністрація Трампа вирішила змінити курс. Для державного секретаря Рекса Тіллерсона українське питання може стати початком реалізації зірваного плану для поліпшення американсько-російських відносин. Ідея Тіллерсона досі на початкових стадіях. Вона полягає у перезапуску мирних переговорів, в яких торік брала участь адміністрація Барака Обами з надією, що нові обставини та особи зможуть забезпечити кращий результат", - повідомляє американське видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США може надати Україні летальну зброю

Зміна у підходах Трампа стала очевидною, коли він 10 травня провів переговори з міністрами закордонним справ Росії Сергієм Лавровим і України Павлом Клімкіним.

Пізніше в інтерв'ю телеканалу Fow News Трамп повідомив: "Я сказав: хлопці, ви повинні досягти миру", - наголосив Трамп. Американські посадовці та інші підтверджують, що Тіллерсон вів переговори з Лавровим щодо подальшого просування у цьому питанні. Білий дім відмовився коментувати цю інформацію.

Тіллерсон планує призначити спеціального посланника в Держдепартаменті, який відповідатиме за нові зусилля у питаннях щодо України.

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що найближчим часом хоче провести зустріч у нормандському форматі щодо ситуації в Україні. Про це він заявив після саміту лідерів країн G7.

Зараз ви читаєте новину «Трамп хоче перезавантажити перемовини по Донбасу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути