середа, 28 жовтня 2020 10:28

Топменеджерів Google, Facebook і Twitter викликали в Сенат США

Топменеджерів Google, Facebook і Twitter викликали в Сенат США
Facebook і Twitter відкинули звинувачення в упередженості. Фото: Reuters

28 жовтня керівники Facebook, Twitter і Google свідчитимуть на слуханнях у Сенаті США. Марк Цукерберг, Сундар Пічаї та Джек Дорсі відповідатимуть на питання про те, як модерується контент на їхніх платформах.

Слухання також охоплюватимуть пропозиції щодо модернізації Акту про дотримання пристойності в інтернеті, підвищення прозорості та відповідальності технологічних гігантів за їх методи модерації контенту, повідомляється на сайті комітету.

Сенатори-республіканці та президент США Дональд Трамп вважають, що соціальні платформи, керовані технологічними гігантами, мають антиконсервативний ухил. Особливої критики з їхнього боку Facebook і Twitter зазнали після того, як обмежили поширення неперевіреної публікації видання New York Post про кандидата у президенти від демократів Джо Байдена.

Трамп звинуватив соціальні мережі у спробі не допустити поширення цих повідомлень. Facebook і Twitter відкинули звинувачення в упередженості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook та Twitter обмежили поширення статті про листування сина Байдена

Міністерство юстиції США подало позов проти власника Google, компанії Alphabet. Її звинуватили в укладенні угод, які перешкоджають доступу конкурентів у сектор. У Мін'юсті стверджують, що Google контролює канали, на які припадає приблизно 80% пошукових запитів у США, або ж володіє ними.

Зараз ви читаєте новину «Топменеджерів Google, Facebook і Twitter викликали в Сенат США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути