понеділок, 02 жовтня 2017 06:06

ТОП-7 помилок, котрих припускаються європейці, коли їдять суші
8

Англійські шеф-кухарі розповіли про найбільші помилки, котрих допускаються люди, коли їдять або п'ють страви японської кухні.

Більшість клієнтів вважає, що найскладніше в азіатських ресторанах – навчитися користуватися бамбуковими паличками. Але серця кухарів боляче ранить також, коли гості "топлять" суші в соєвому соусі, накладають на них маринований імбир, заварюють зелений чай окропом та припускаються низки інших помилок.

Шеф-кухарі відомих ресторанів японської кухні в Європі перерахували 7 найпоширеніших помилок і порадили, як їх виправити.

"Купання" суші в соєвому соусі знищить смак страви

 

"Люди часто вбивають делікатний смак риби, "замочуючи" суші в соєвому соусі," - говорить Марк Эдвардс, шеф-кухар мережі ресторанів Nobu London & Nobu Berkeley.

Важливо не дати рисові всотати соус. Аби цього не сталося, вмочіть в соус кінчик риби, радить кухар.

Якщо обідає гурт людей, кожен повинен надлити собі стільки соусу, скільки буде використовувати. Вмочати шматочок страви в спільну соусницю – вкрай не ввічливо.

Також помилкою є змішувати соєвий соус та васабі - вони знищать ніжний смак страви.

Маринований імбир - не гарнір до суші

 

Багато хто їсть маринований імбир разом із суші. Проте він призначений для очищення піднебіння, щоб краще сприймати смаки.

"Після того як ви з'їли, наприклад, шматок суші з тунцем, і хочете з'їсти суші з лососем, ви їсте імбир, тому що він очищає рот. Не треба його їсти разом із суші," - пояснює Нобу Мацухіса, шеф-кухар ресторану Nobu Shoreditch.

А ось дайкон і листя шисо можна їсти разом із суші – вони навпаки, сприяють перетравленню жирної риби, - говорить ресторатор Ендрю Кодзіма.

Надмірна увага до споживання супів

 

Всім байдуже, який ви маєте вигляд, коли їсте супи рамен та місо – говорять японські кухарі.

Рамен нагадує суп із довгої пшеничної локшини. В Японії це фаст-фуд і ставлення до нього відповідне. Європейці ж приділяють йому занадто багато уваги – говорять японці. Наприклад, намагаються позділити макаронні вироби на менші шматочки.

"Коли їсте рамен, то цілком коректно сьорбати і "всмоктувати" цілі локшини до рота. Це показує вашу повагу кухареві. Крім того, так локшина вихолодає і ви не обпечете рот," - радить Шейн Жео, шеф-кухар Issho - автентичного японський ресторан на даху в місті Лідс.

Місо суп також можна пити просто з миски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському супермаркеті сфотографували мишу серед готових суші

Заварений окропом чай маття буде гірчити

 

"Ніколи не лийте киплячу воду на порошковий чай маття – ви таким чином ошпарюєте листя і напій стає гірким", - говорить Джеймс Шилкок, засновник фірми Vivid Matcha. Також він радить купувати церемоніальний чай високої якості – низькосортний маття може гірчити, навіть якщо його заварити правильно.

Закушувати саке суші та оніґірі – моветон

 

Шейн Жео говорить, що традиційно саке не подається зі стравами з рису – суші, оніґірі тощо. Саке роблять також з рису, і вважається, що вони не дозволять розкритися смаку один одного.

Вертикальне положення паличок для їжі нагадує японцям траур

 

На похоронах в Японії ставлять миску с вареним рисом, а в неї вертикально встромляють дві палички для їжі. Це щось на зразок нашої традиції на поминках ставити наповнену склянку, накриту шматочком хліба. Тому якщо ви під час трапези встромите палички в миску вертикально і так залишите, то навколишні японці будуть бентежитися.

Люди не знають, що означає "суші"

 

"Суші" означає "рис, заправлений оцтом". Проте люди вважають, що це слово означає "рол", - скаржиться Каорі Сімпсон, власник Harajuku Kitchen в Единбурзі.

У Запоріжжі переселенці із Донецька Вадим та Наталія Семенко відкрили суші-ресторан заради хворого на ДЦП сина. У закладі працює уся сім'я. За словами Наталії, найдорожче обходиться обладнання. Але від нього залежить якість суші.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-7 помилок, котрих припускаються європейці, коли їдять суші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути