четвер, 28 вересня 2017 15:45

Tinder слідкує за своїми користувачами

Tinder слідкує за своїми користувачами
Дослідження, проведене в липні 2017 року, показало, що користувачі Tinder надто охоче розкривають інформацію, не усвідомлюючи цього.

Француженка звернулася до додатка Tinder із запитом про надання персональних даних, що зберігаються на серверах компанії. У відповідь їй надіслали документ із 800 сторінок, який містив її приватне листування та ще багато пікантної інформації.

"Я просто відправила в Tinder запит про персональні дані. Він надіслав мені 800 сторінок моїх найглибших, найтемніших секретів", - розповіла вона The Guardian.

"У березні я попросила Tinder дати мені доступ до моїх особистих даних. Кожен європейський громадянин має право робити це відповідно до закону про захист даних ЄС, але, певно, Tinder вирішив, що такого доступу замало. Я отримала близько 800 сторінок інформації про мої "лайки" у Facebook, про фото в Instagram (інформація про них поновлювалася, навіть коли я видалила прив'язаний акаунт), мою освіту; про те, чоловікам якого віку я віддаю перевагу; скільки разів я заходила в додаток, коли і де відбулася кожна онлайн-розмова", - скаржиться дівчина.

Вона просто хотіла пофліртувати…

Tinder – це додаток для знайомств, котрий підбирає пари для самотніх людей. Героїня статті пригадує, що своє перше "Привіт!" хлопцеві, якого підібрала програма, вона написала 18 грудня 2013 року о 21:24. Потім вона використовувала додаток 920 разів і контактувала з 870 різними людьми. Такі точні дані вона знає завдяки інформації, яку надіслала їй компанія.

Користувачка Tinder вражена, як багато інформація вона "злила" про себе в мережу – починаючи від музичних смаків і закінчуючи кулінарними вподобаннями.

"Tinder знає мене всю – мої надії, страхи, сексуальні уподобання та найглибші секрети. Він знає, що скопіпастила один і той самий жарт у побаченнях 567, 568, і 569, що я "відзначала" один рік одночасно із 16-ма різними хлопцями, а потім усіх їх разом "кинула", - сповідується користувачка.

Додатком користуються 50 млн людей. Tinder знає інформацію про кожного з них, впевнена дівчина. Проте вона не одна. Дослідження, проведене 2017 року, свідчить, що багато користувачів Tinder хотіли б, аби їхні дані були захищені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найновіші фото про безмежні почуття між чоловіками та їхніми дітьми

У цьому нема нічого дивного – вважають експерти

"Я наляканий тим, що відбувається, але абсолютно не здивований цією кількістю даних, - заявив Олів'є Кейс, дослідник даних із Вашингтонського університету. - Кожен додаток, яким ви регулярно користуєтеся на телефоні, володіє тими самими відомостями. У Facebook є тисячі сторінок про вас!".

"Дівчина зіткнулася із вторинною неявно відкритою інформацією, - пояснює Алессандро Аквісті, професор інформаційних технологій з Університету Карнегі-Меллона. - Tinder дізнається про вас більше, коли вивчає вашу поведінку у додатку. Особисті дані є паливом для економіки. Дані споживачів продають та використовують при таргетуванні реклами".

А Tinder і не приховує…

Політика конфіденційності Tinder чітко зазначає: "Ви не повинні очікувати, що ваша особиста інформація, чати або інші повідомлення завжди будуть приватними".

"Ми персоналізуємо роботу з кожним користувачем", - спокійно пояснили причини шпигування за клієнтами в компанії. Запевнили, що їхні технології – це їхня інтелектуальна власність і відмовлятися від них компанія не буде.

Серйозні юридичні наслідки від Євросоюзу можуть очікувати на компанії Facebook, Twitter, Microsoft, Google, якщо вони не почнуть ефективніше позбавлятися від образливих коментарів у соціальних мережах.

Зараз ви читаєте новину «Tinder слідкує за своїми користувачами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути