Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 08:39

Tesla без водія влетіла в дерево й загорілася. Усі пасажири загинули

Tesla без водія влетіла в дерево й загорілася. Усі пасажири загинули
Пожежна бригада чотири години гасила вогонь на місці ДТП. Фото: KPRC 2

У Техасі двоє осіб загинули 18 квітня унаслідок аварії за участю некерованого автомобіля Tesla.

Електрокар на великій швидкості врізався в дерево й загорівся, повідомляє The Verge з посиланням на місцевий телеканал. У момент зіткнення один із загиблих перебував на передньому пасажирському сидінні, а інший сидів позаду.

Батарея Tesla все ще палала, тож пожежна бригада чотири години гасила вогонь на місці ДТП, що сталася приблизно о 21:00 за місцевим часом у місті Спрінг.

Причини аварії наразі з'ясовують. За попередніми даними, машина рухалася з високою швидкістю й на різкому повороті з'їхала з дороги. У момент зіткнення ніхто не керував повністю електричним автомобілем Tesla 2019 року випуску. Імовірно, працювала система адаптивного круїз-контролю Autopilot.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легкомоторний літак розбився під час навчального польоту. Є жертви

В офіційних звітах Національного агентства з безпеки дорожнього руху США фігурує 23 аварії за участю автопілота Tesla, але це перша ДТП зі смертельними наслідками.

Tesla зазначає, що її просунута система Autopilot не забезпечує повну автономність і вимагає від водія постійно стежити за ситуацією на дорозі, не знімаючи рук із керма. Однак нерідко водії зловживають можливостями автопілота Tesla, що призводить до аварій.

У Tesla Autopilot є вбудовані в рульове колесо датчики, які визначають, тримають чи ні руки рульове колес. Але зараз є застосунки на зразок Autopilot Buddy, завдяки яким можна обійти цю систему контролю.

Зараз ви читаєте новину «Tesla без водія влетіла в дерево й загорілася. Усі пасажири загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути