пʼятниця, 26 березня 2021 08:16

Світ опинився у новій пандемії - Меркель

Світ опинився у новій пандемії - Меркель
Вакцинація – це шлях до виходу з кризи. Фото: Reuters

Світ фактично опинився в новій пандемії коронавірусу, вихід із якої залежить від якнайшвидшої вакцинації якомога більшої кількості людей.

Про це заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель після першого дня засідання Європейської ради. Вона назвала важливим питання експортного контролю над вакцинами та запобігання протекціонізму, наголосивши на необхідності "знайти справедливе рішення" та солідарний механізм розподілу вакцин.

"Ми перебуваємо у третій хвилі, але по суті – це нова пандемія. Усім ясно, що вакцинація – це шлях до виходу з кризи… Перемога над вірусом буде лише тоді, коли всім у світі зроблять щеплення", - сказала лідерка ФРН.

За словами Меркель, важливо не порушувати міжнародні ланцюги постачань, "але фірми, які уклали контракти із ЄС, повинні їх виконувати". Вона також наголосила на важливості посилення механізму COVAX, особливо для країн Африки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз вводить спеціальний "недискримінаційний" паспорт для тих, хто вакцинувався

У Німеччині партія канцлера Анґели Меркель Християнсько-демократичний союз програла вибори в місцеві парламенти (ландтаги) у 2 федеральних землях - Баден-Вюртемберг і Рейнланд-Пфальц.

Зараз ви читаєте новину «Світ опинився у новій пандемії - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути