Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2024 08:05

Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань: під завалами досі понад 100 людей
8

Землетрус на Тайвані
Фото: eastnews.ua
Землетрус на Тайвані
Землетрус на Тайвані
Землетрус на Тайвані
Землетрус на Тайвані

На Тайвані рятувальники намагаються дістатися до понад 100 людей під завалами, які після найсильнішого за останні 25 років землетрусу опинилися заблокованими у шахтах і національному парку.

Близько 80 людей опинилися в пастці у гірничодобувних районах, повідомляє Reuters. Кількість жертв землетрусу зросла до дев'яти осіб, а кількість постраждалих - до 821.

"Пошукові роботи навколо найбільш постраждалого міста Хуалянь на східному узбережжі ускладнюються понад 50 підземними поштовхами, що сталися у середу, 3 квітня. За даними Центральної метеорологічної адміністрації Тайваню (CWA), впродовж наступних чотирьох днів очікуються поштовхи магнітудою від 6,5 до 7 балів", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий за тиждень: в Україні знову стався землетрус

Близько 50 працівників готелю застрягли в національному парку Тароко. Їхня колона з чотирьох мікроавтобусів опинилася у пастці на гірській дорозі через зсув ґрунту. Сигнали мобільних телефонів вказують на те, що вони, можливо, знайшли притулок у системі печер Цзюцю. Рятувальні команди намагаються розчистити дорогу, щоб дістатися до них.

"Місцеві ЗМІ повідомляють про трьох туристів і одного водія, що загинули в парку після обвалів", - сказано в повідомленні.

Також землетрус магнітудою 6 балів стався 4 квітня біля узбережжя префектури Фукусіма в Японії.

3 квітня поблизу Тайваню стався потужний землетрус магнітудою 7,5 бала. Влада Тайваню й Японії повідомили про загрозу цунамі.

Підземні поштовхи дуже добре відчувалися у столиці Тайваню Тайбеї, де зумовили перебої з електропостачанням в кількох районах міста.

Зараз ви читаєте новину «Надпотужний землетрус сколихнув Тайвань: під завалами досі понад 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути