понеділок, 31 серпня 2020 13:25

Шведські мусульмани протестують через спалений Коран

Шведські мусульмани протестують через спалений Коран
Мусульманин кидає шину в вогнь в передмісті Мальме / AFP

Поліції вдалося вгамувати погроми, які відбулися в третьому по величині шведському місті Мальме. У них взяли участь майже 300 осіб. Усе відбулося через віче шведський правих екстремістів, які перед цим у передмісті, де переважно живуть мігранти-мусульмани, потоптали і спалили Коран.

Поліція затримала кілька учасників того віче та не впустила в країну данського крайнього правого політика Расмуса Палудана. Перед цим влада заборонила мітинг крайніх правих у Мальме проти "ісламізації в країнах Північної Європи". Раніше цього року Палунд демонстративно спалив Коран, загорнутий в свинину, і обіцяв подібне в Мальме. Про це пише польська Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалили Коран загорнутий у бекон - у Швеції почалися заворушення після антиісламської акції

"Палудана затримали на кордоні та заборонили на 2 роки в'їзди у Швецію. Був ризик, що його поведінка загрожуватиме суспільній безпеці. Але це не надто врятувало ситуацію в місті. Після того правого віча одразу була реакція мусульман, які цілу ніч закидали поліцію камінням і палили шини. Затримали кількадесят осіб, яких незабаром відпустили", - сказав речник поліції Мальме Калле Перссон.

2011-го американський священик з Флориди Террі Джонс спровокував заворушення в афганському місті Кандагар спаленням Корану.

Зараз ви читаєте новину «Шведські мусульмани протестують через спалений Коран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути