пʼятниця, 21 серпня 2020 07:30

Суперниця Лукашенка оскаржує результати виборів

Суперниця Лукашенка оскаржує результати виборів
Кандидатка в президенти Білорусі Анна Канопацька подала до Верховного суду Республіки Білорусь скаргу щодо визнання результатів виборів недійсними. Фото: facebook.com/anna.kanopatskaya

20 серпня кандидатка в президенти Білорусі Анна Канопацька подала до Верховного суду Республіки Білорусь скаргу щодо визнання результатів виборів від 9 серпня 2020 року недійсними.

"Грубе порушення положень Конституції Республіки Білорусь та Виборчого кодексу при призначенні та проведенні виборів є безумовною підставою для визнання їх недійсними", - вона розповіла вона у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батька, батьківщина, Білорусь" - репетиція мітингу за Лукашенка потрапила на відео

Наголосила, що вважає прийнятними для політичної боротьби лише ненасильницькі законні способи.

"Зокрема і для збереження правоздатності кандидата в президенти Республіки Білорусь на подання даної скарги я пройшла весь цей складний електоральний цикл, витративши значну суму власних коштів. Так, ось така я - білоруська жінка-політик. Не всім зрозуміла, не всіма улюблена, без чудових котлет в анамнезі, але не заплямована в крові наших громадян", - додала кандидатка.

Анна Конопацька - білоруський політичний діяч, підприємець, юрист. Єдиний із зареєстрованих кандидатів у президенти, хто не проводив зустрічі з виборцями. За даними ЦВК, на виборах 9 серпня Канопацька отримала 1,68% голосів виборців, всього близько 98 тис. голосів. Після проведення виборів у Білорусі тривають протести. Люди відмовляються визнавати результати. Центрвиборчком країни заявляє, що вшосте переміг 65-літній Олександр Лукашенко. Набрав 80 відсотків голосів. Він на цій посаді 26 років. В опозиціонерки 37-річної Світлани Тихановської - 9,9 процента. Хоч екзитполи прогнозували перемогу їй. Проти людей застосовують водомети, світлошумові гранати, сльозогінний газ. Спецпризначенці стріляють гумовими кулями. 11 серпня Світлана Тихановська виїхала в Литву. Перед тим на відео закликала припинити протести й уникнути кровопролиття. Опозиція каже, зробила це під тиском: її 7 годин утримували у будівлі центрвиборчкому.

Зараз ви читаєте новину «Суперниця Лукашенка оскаржує результати виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути