пʼятниця, 11 січня 2019 12:21

Судять чоловіків, які вкрали з музею гігантську золоту монету

Судять чоловіків, які вкрали з музею гігантську золоту монету
Підозрюваними у справі проходять два брата та їхній кузен. Фото:ichef.bbci.co.uk

У Берліні почався судовий процес над 4 чоловіками, яких звинувачують у крадіжці 2017-го величезної золотої монети з берлінського музею Боде.

Монету вагою 100 кг під назвою "Велике канадське кленове листя" виготовили з 24-каратного (чистого) золота. Номінал монети - 1 млн канадських доларів, однак її реальна вартість значно вище - приблизно 3,75 млн євро, - пише BBC NEWS Україна.

Підозрюваними у справі проходять 2 брата та їхній кузен, які походять із родини ліванських іммігрантів, вони звинувачуються у зв'язках із організованою злочинністю.
Під час крадіжки монети з музею використали складні сходи, тачку та автомобіль. Викрадену монету, ймовірно, розділили на частини, переплавили та продали.
Це одна з 5 таких монет, викарбуваних у Канаді, її подарував музею анонімний колекціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пограбували батьків заступника генпрокурора

Прокурори стверджують, що 3 підозрюваних піднялися на естакаду залізниці, що проходить поруч і за допомогою складних сходів проникли до будівлі музею через вікно 3 поверху, де не було сигналізації. Потім вони розбили скляну вітрину, в якій розміщувалася золота монета. Вважають, що вони везли монету на тачці та скейтборді до місця, де на них чекав автомобіль. Музей Боде розташований на Музейному острові на річці Шпрее.

Оголосили прізвища 3 підозрюваних. Це рідні брати 20-літній Ахмед, 24-літній Вайчі Реммо та їхній двоюрідний брат Віссам Реммо, якому 21 рік.
4-й підозрюваний працював охоронцем у музеї та звинувачується у співучасті в крадіжці.Обвинувачених відпустили під заставу. У випадку визнання їхньої провини, їм загрожує ув'язнення на сьрокк до 10 років. Вирок очікується 28 березня. Адвокат звинувачених заявив в суді, що поліція не надала жодних доказів того, що саме брати Реммо скоїли крадіжку.
У ніч, коли викрали монету, камери системи безпеки зафіксували 3 осіб в масках, які наблизилися до музейної будівлі.

У липні торік поліція провела обшуки і конфіскації в 77 будинках, квартирах і садових будиночках, які належать родині Реммо. Поліція підозрює, що цю нерухомість придбали на злочинні доходи.

Під час розслідування цієї справи невідомі відкрили автомобіль, імовірно, використаний при пограбуванні, і облили його всередині з вогнегасника. Ця спроба приховати сліди злочину виявилася невдалою.

В Італії грабіжники нахабно пограбувало банківський фургон на шосе. Зловмисники заблокували машину та за допомогою 2 екскаваторів відкрили відсік із грошима.

Зараз ви читаєте новину «Судять чоловіків, які вкрали з музею гігантську золоту монету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути