четвер, 10 червня 2021 03:42

Суд РФ визнав Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Навального "екстремістською організацією"

Суд РФ визнав Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Навального "екстремістською організацією"
Організацію Навального визнали екстремістською. Фото: Інтерфакс

Московський міський суд визнав Фонд боротьби з корупцією (ФБК), Фонд захисту прав громадян і штаби опозиціонера Олексія Навального "екстремістськими організаціями".

Суд повністю задовольнив позов московської прокуратури і заборонив організаціям розповсюджувати інформацію, здійснювати фінансові операції, брати участь у виборах і організовувати акції, повідомила "Команда 29", що представляє інтереси ФБК в суді.

Співробітникам організації і тим, хто "чинить навмисні дії, що відносяться до продовження або поновлення діяльності даної організації", загрожує до шести років в'язниці. На оскарження рішення команді Навального дали 10 діб.

Представник прокурора Москви заявив, що організації "розповсюджували інформацію, що розпалює ненависть і ворожнечу", і "скоїли екстремістські злочини".

Олексій Навальний в Instagram заявив, що його команда продовжить роботу, незважаючи на рішення суду.

"ФБК – не ФБК. Штаби – не Штаби. Ми не назва, не папірець і не офіс. Ми – група людей, які об'єднують і організовують тих громадян Росії, хто проти корупції, за чесні суди і рівність всіх перед законом. Таких – мільйони", – йдеться на сторінці Навального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен п'ятий росіянин мріє втекти з країни

Нижня палата російського парламенту ухвалила закон, який забороняє "ототожнення завдань, рішень і дій керівництва СРСР, командування й військовослужбовців СРСР із завданнями, рішеннями й діями керівництва нацистської Німеччини, командування та військовослужбовців нацистської Німеччини та європейських країн осі, встановленими вироком міжнародного військового трибуналу".

Зараз ви читаєте новину «Суд РФ визнав Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Навального "екстремістською організацією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути