Ексклюзиви
середа, 27 жовтня 2021 15:42

Суд ЄС наклав на Польщу штраф - €1 млн щодня

Суд ЄС наклав на Польщу штраф - €1 млн щодня
Суд покарав Польщу, бо не скасували Дисциплінарну палату Верховного суду. Фото: Pexels

Суд ЄС наклав на Польщу штраф у розмірі €1 млн на день за те, що попри судове рішення вона не призупинила дію положень Дисциплінарної палати Верховного суду.

Про це йдеться у рішенні суду.

"Оскільки Польща не призупинила застосування положень національного законодавства, що стосуються, зокрема, сфер юрисдикції Дисциплінарної палати Верховного суду, Польща зобов'язана сплачувати Європейській комісії щоденний штраф у розмірі €1 млн", - йдеться у рішенні.

У середині липня Суд ЄС оголосив систему дисциплінарної відповідальності суддів у Польщі несумісною із законодавством ЄС. Він зобов'язав Польщу негайно призупинити дію положень про повноваження Дисциплінарної палати Верховного суду.

Віцепрезидент суду Ларс Бей Ларсен заявив, що положення про Дисциплінарну палату досі можуть застосовувати в польській правовій системі.

Штраф стягуватимуть з 14 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі відмовляться від російського газу: назвали терміни

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький оголосив про ліквідацію Дисциплінарної палати Верховного суду раніше під час дебатів у Європейському парламенті у Страсбурзі.

Останні суперечки керівної партії Польщі "Право і справедливість" з ЄС не означають можливого виходу Польщі з Євросоюзу. Однак Польща хоче "залишатися суверенною країною". Про це заявив лідер партії "Право і справедливість", віцепрем'єр Ярослав Качинський.

Зараз ви читаєте новину «Суд ЄС наклав на Польщу штраф - €1 млн щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути