неділя, 31 січня 2021 23:54

Штурм Капітолію: з'ясували, хто фінансував мітинг

Штурм Капітолію: з'ясували, хто фінансував мітинг

До фінансування мітингу, учасники якого штурмували Капітолій у Вашингтоні, виявилася причетною одна з донорів виборчої компанії експрезидента США Дональда Трампа - Джулі Дженкінс Фанчеллі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal. За інформацією видання, більшу частину суми, яку витратили на мітинг, пожертвувала спадкоємиця американської мережі супермаркетів Publix Джулі Дженкінс Фанчеллі. Вона дала на захід $300 тис. із $500 тис, які загалом витратили його організатори.

Отримати гроші від Фанчеллі допоміг відомий американський теоретик змов, ведучий Алекс Джонс, відомий своїми праворадикальними поглядами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США жінка хотіла застрелити Ненсі Пелосі

Джонс та Фанчеллі наразі не прокоментууввали звинувачення. Проте, мережа супермаркетів Publix оприлюднила заяву, у якій зазначила, що Фанчеллі не є співробітником мережі та не бере участі в ділових операціях й не представляє компанію.

6 січня натовп прихильників Дональда Трампа вдався до штурму Конгресу США в момент, коли законодавці затверджували офіційні результати президентських виборів, на яких переміг Джо Байден. Членів Конгресу евакуювали, засідання було перенесене через фізичну загрозу законодавцям.

Тоді ж правоохоронці виявили вибухові пристрої неподалік Капітолія.

Зараз ви читаєте новину «Штурм Капітолію: з'ясували, хто фінансував мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути