пʼятниця, 14 травня 2021 11:27

Студенти зламали додаток і безкоштовно брали їжу в KFC. За це сіли в тюрму

Студенти зламали додаток і безкоштовно брали їжу в KFC. За це сіли в тюрму
Ресторан мережі KFC. Ілюстративне фото / KFC

Групу китайських студентів університету з провінції Цзянсу засудили до двох з половиною років тюремного ув'язнення за шахрайство.

Студенти скористалися лазівками в мобільному додатку мережі ресторанів швидкого харчування KFC для отримання безкоштовних обідів і прибутку. Про це пише Global Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловмисники ошукали українців на 10 млн грн

Студент на прізвище Сюй, який вчиться в університеті в Цзянсу, виявив лазівку в мобільному додатку KFC і в акаунті китайської соцмережі WeChat, через які зміг використовувати схеми отримувати практично безкоштовно їжу чи купони.

З квітня 2018-го Сюй не тільки замовляв безкоштовну їжу для себе, а й продавав страви й купони іншим, щоб отримати прибуток. Також навчив чотирох інших студентів, як отримувати безкоштовні обіди.

У період з квітня по жовтень 2018 року дії Сюя призвели до економічних збитків в розмірі понад $9015 шанхайській компанії Yum China Holdings Inc., оператора ресторанів KFC у Китаї. Економічні збитки, завдані чотирма іншими студентами, становили від $1383 до $7305.

Народний суд району Сюйхой у Шанхаї вирішив, що Сюй має бути засуджений до двох з половиною років тюрми і штрафу в $933 за шахрайство та застосування злочинних методів. Інші чотирьох обвинувачені за тими ж статтями засуджені до тюрми на термін від 15 місяців до двох років і штрафу від $155 до $622.

Справа спричинила бурхливі дискусії в китайському сегменті інтернету, й багато користувачів задалися запитанням, як саме використання помилок системи порушує закон.

Суд у Сюхуей вважає, що такі дії нагадують те, як хтось знімає готівку в банкоматі, але бере зайві гроші в несправному банкоматі. У Китаї це вважають незаконним збагаченням. Дії студентів визначили як шахрайство, бо обдурили систему замовлення їжі.

Зараз ви читаєте новину «Студенти зламали додаток і безкоштовно брали їжу в KFC. За це сіли в тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути