вівторок, 15 жовтня 2019 14:55

"Країни НАТО мають більше допомагати Україні" - Столтенберг

"Країни НАТО мають більше допомагати Україні" - Столтенберг
Столтенберг наголосив, що Європа повинна більше допомагати Україні. Фото: 5.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-члени Альянсу активніше допомагати Україні.

"За кілька тижнів вся Північноатлантична рада відвідає Україну і висловить нашу рішучу політичну підтримку, і я також закликаю союзників з НАТО надавати ще більшу практичну підтримку Україні. Їм потрібна наша підтримка. Йдеться також про підтримку заснованого на правилах порядку, який має велике значення для всіх нас", - заявив він під час виступу на Парламентській асамблеї НАТО у Лондоні.

Говорячи про прагнення Києва до зближення з НАТО, Столтенберг зазначив, що важливу роль у цьому плані мають відігравати реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Парламентській асамблеї НАТО висловили підтримку Порошенку

"Ми підтримуємо прагнення України до подальшої євроатлантичної інтеграції, включаючи членство. Ми вважаємо, що акцент має бути зроблений на реформах, на тому, як модернізувати Україну. Модернізація оборонних і силових інститутів - це також кращий спосіб просування до членства", - сказав Столтенберг.

Після інцидентів у Керченській протоці та захопленні українських кораблів у НАТО вирішили також посилити співпрацю з Україною в морській сфері, попрацювати з Військово-морською академією в Одесі.

"Ми надаємо практичну підтримку, політичну підтримку й абсолютно неприйнятно те, що зробила Росія, незаконно анексувавши, захопивши частину іншої країни, незаконно анексувавши Крим і продовжуючи дестабілізувати східну Україну", - додав він.

Україна має продовжувати реформи та отримати План дій щодо членства в НАТО. Однак чинна влада не робить кроків у цьому напрямі.

Таку думку висловив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Країни НАТО мають більше допомагати Україні" - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути