четвер, 03 вересня 2020 13:15

Країни ЄС закликають не скорочувати карантин

Країни ЄС закликають не скорочувати карантин
Терміни карантину скорочувати європейським країнам не варто. Фото: pixabay

14-денний карантин для людей, які хворіють коронавірусом, уряди країн ЄС не мають скорочувати.

Рівень поширення інфекції в Європі наближається до показників березня, коли спалах розпочав свою пікову фазу, про це повыдомила глава Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) Андреа Аммон, передає Euractiv.

"Вірус не спав усе літо. Він не пішов у відпустку. Ми майже повернулися до цифр, які ми бачили в березні", - сказала Аммон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ намагається запобігти катастрофі з Covid-19, а не ліквідувати її наслідки – експерт

За її словами, дані цього тижня показали, що в Європі було 46 випадків на 100 тис. осіб. Аммон виступала в комітеті Європейського парламенту, що відповідає за охорону здоров'я (ENVI). Згідно з даними ECDC, у березні в Європі число випадків інфекції почало неухильно зростати, досягнувши до кінця місяця приблизно 40 на 100 тис. осіб, а до кінця квітня - до 70 на 100 тис. осіб. Нинішнє зростання частково пов'язане зі збільшенням кількості перевірок.

Нові випадки стосуються переважно молодих людей, що призвело до стабілізації кількості госпіталізацій. Однак вона теж зростає, що свідчить і про сплеск випадків захворювання серед літніх людей. Аммон попередила, що в 3-4% випадків прояви інфекції виникають тільки через 14 днів, що нині є стандартною тривалістю карантину.

Аммон додала, що коливання кількості випадків Covid-19 триватимуть доти, доки не буде вакцини, і ступінь зростання залежатиме від "швидкості і ретельності" контрзаходів. Повторне відкриття шкіл у вересні не обов'язково пов'язане з підвищеним ризиком передачі інфекції, оскільки в країнах Європи, які вже відкрили їх навесні, не було сплесків захворюваності.

Уряд Польщі змінив правила відбування обов'язкової обсервації для трудових мігрантів. Це стосується й українців. Тепер замість двотижневого карантину після в'їзду до Польщі достатньо відбути лише 10 днів, йдеться в розпорядженні міністра охорони здоров'я Польщі, яке опублікував портал "Я в Польщі". З 2 вересня після заїзду на територію Польщі в ізоляції треба пробути 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Країни ЄС закликають не скорочувати карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути