четвер, 03 грудня 2020 13:45

Країна продає на аукціоні 170 слонів через посуху й напади на людей

Країна продає на аукціоні 170 слонів через посуху й напади на людей
Слони в Намібії / Getty Images

Намібія виставила на міжнародний аукціон 170 диких слонів через посуху і збільшення популяції цих тварин.

Міністерство навколишнього середовища країни в рекламі пише, що зростання кількості конфліктів між людьми і слонами стало причиною продажу цього ссавця, що перебуває під загрозою зникнення. Слони вимирають через браконьєрство та зменшення ареалів для проживання. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка врятувала від смерті слона

Міністерство навколишнього середовища Намібії заявило, що продаватиме тварин для всіх в Намібії чи за її межами, хто зможе відповідати суворим критеріям. Вони передбачають безпечне транспортування та проживання тварин. Іноземні покупці також мусять надати докази, що природоохоронні органи їхніх країн дозволять їм експортувати слонів додому.

Як і кілька інших африканських країн, Намібія намагається знайти баланс між захистом цінних видів тварин й усуненням небезпеки від їх можливих нападів на поселення людей. Влада країни за міжнародної підтримки проводить програму збереження і розмноження слонів, у результаті якої їх популяція зросла з 7,5 тис. 1995-го до 24 тис. 2019 року.

У жовтні влада Намібії виставила на продаж 70 самок і 30 самців буйволів з парку в центральній частині країни, щоб знизити навантаження на пасовища. Ця посушлива країна також продала з аукціону 1 тис. тварин з національних парків, зокрема, 500 буйволів 2019-го, бо зіткнулася з найсильнішою посухою за століття.

Зараз ви читаєте новину «Країна продає на аукціоні 170 слонів через посуху й напади на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути