понеділок, 21 листопада 2022 16:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ назвав дві стратегічні помилки Путіна й сказав, до чого готуватися

Столтенберґ назвав дві стратегічні помилки Путіна й сказав, до чого готуватися
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що російський президент Володимир Путін зробив "дві стратегічні помилки", недооцінивши мужність українського народу та єдність Північноатлантичного альянсу. Фото: facebook.com/jensstoltenberg

Російський президент Володимир Путін зробив "дві стратегічні помилки", недооцінивши мужність українського народу та єдність Північноатлантичного альянсу.

Про це під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї в Мадриді заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, передає El Pais.

Також він попередив про необхідність бути готовими до тривалої війни.

За його словами, попри те, що Путін і зазнав невдач у воєнних діях, "було б помилкою недооцінювати військову міць Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

"Ми маємо бути готові підтримувати Україну впродовж тривалого часу. Ми не можемо думати, що демократії не зможуть зберігати свої зусилля протягом часу", – додав генсек НАТО.

Столтенберґ вважає зрозумілим, що війна закінчиться за столом переговорів. Але попередив, що "якщо ми хочемо прийнятного результату для України, спосіб досягти його – збільшити нашу підтримку України".

"Ми хочемо переговорів, але не хочемо результату, який означає тріумф жорстокого застосування сили. Путін не може перемогти, це буде катастрофа", – додав він.

НАТО необхідно активізувати свій військовий потенціал, щоб підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Він також сказав, що країни Альянсу мають бути готові заплатити певну ціну, щоб зміцнити обороноздатність України. Це можуть бути підвищені ціни на енергоносії та інші економічні наслідки.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ назвав дві стратегічні помилки Путіна й сказав, до чого готуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути