понеділок, 24 січня 2022 13:10

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Штати готові до ескалації і не піддадуться на ультиматуми РФ - експерт

Штати готові до ескалації і не піддадуться на ультиматуми РФ - експерт
Для влади США життя їхніх громадян - завжди найвищий пріоритет, каже експерт-міжнародник Олексій Їжак / Фото зі сторінки Олексія Їжака в Facebook

Українцям не варто боятися дозволу на від'їзд працівників посольства США. Це стандартна процедура для американської дипломатії у випадку виникнення загроз для їхніх громадян. Також цей крок варто розглядати як сигнал, що США не прогинатимуться під російські ультиматуми, розповів експерт-міжнародник Олексій Їжак у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія розпочала евакуацію дипломатів з України

"Вивіз працівників посольства США і членів їхніх сімей – ознака зростання напруженості через можливу російську агресію. Це не означає, що вірогідність нападу зросла. Але виконана стандартна для Штатів процедура, коли попереджають про певний рівень загрози своїх громадян і дипломатичний персонал. Загроза справді зростає. Також це реакція на вірогідний вивіз частини дипломатичного персоналу Росією. Для влади Америки життя її громадян - завжди найвищий пріоритет. Водночас такий крок слід розглядати як сигнал, що США готові до ескалації, і не прогинаються під російські ультиматуми", - каже експерт-міжнародник Олексій Їжак.

Держдепартамент США санкціонував від'їзд своїх працівників з посольства у Києві й зобов'язав виїхати членів їх сімей. Рішення пов'язано з військовою напругою навколо України. Водночас від'їзд - добровільний, вони можуть залишатися. Також Америка рекомендує покинути Україну іншим своїм громадянам на комерційному чи приватному транспорті. Водночас посольство залишиться відкритим, його робота триває, і це не евакуація, а також не означає послаблення підтримки України зі сторони США, повідомляють в дипустанові. Більшість консульських послуг надаватимуться і надалі, хоча через погіршення ситуації з Covid-19 посольство наразі має обмежені можливості в оформленні неімміграційних віз.

Зараз ви читаєте новину «Штати готові до ескалації і не піддадуться на ультиматуми РФ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути