Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 10:52

Штати таємно готують армію до нової війни

Штати таємно готують армію до нової війни
Пентагон планує направити на Корейський півострів додаткові війська спецназу. Фото: eadaily.com

Всі війська Сполучених Штатів Америки, офіцери і солдати проводять підготовку до війни з Північною Кореєю. Вже з початком зимової Олімпіади в Пхенчані Пентагон планує направити на Корейський півострів додаткові війська спецназу. Вони можуть виявитися оперативним угрупованням за прикладом тих, що перебувають в Іраку і Сирії.

Як інформує "Апостроф", наводяться дані про навчання на базі Форт-Брегг у Північній Кароліні. Тоді 48 ударних вертольотів "Апач" в поєднанні з важкими військово-транспортними гелікоптерами "Чинук" тренувалися перевозити військовослужбовців і спорядження під бойовою стрільбою у напрямку до цілей для атаки. А в Неваді солдати 82-ї повітряно-десантної дивізії сухопутних військ в рамках навчань по закордонному вторгненню відпрацьовували десантування з літака вночі.

Стало відомо, що наступного місяця на військових постах на всій території США понад 1000 солдатів-резервістів будуть практикуватися в створенні мобілізаційних центрів, які спішно пересувають збройні сили за кордон.

Колишні та діючі чиновники Пентагону і командувачі американською армією сказали, що ці навчання є відповіддю на наказ Джеймса Меттіса і начальників штабів бути готовими до будь-якого розвитку подій на Корейському півострові.

Однак зараз Пентагон намагається уникнути розголосу інформації про приготування, щоб не спровокувати відповідь лідера КНДР Кім Чен Ина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штати планують створити "антиросійську" ядерну боєголовку - The Guardian

Вважається, що військові намагаються досягти рівновагу, показуючи готовність військ протистояти викликам і в той же час підтримуючи дипломатичні ініціативи держсекретаря.

Сполучені Штати Америки та Китай домовилися обмінюватися розвідувальними даними щодо реалізації санкцій проти Північної Кореї та ситуації на Корейському півострові. Між цими двома країнами буде встановлена пряма "гаряча лінія" зв'язку для обміну інформацією.

Зараз ви читаєте новину «Штати таємно готують армію до нової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути