Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2018 07:44

Стартують найбільші з часів "холодної війни" навчання НАТО

Стартують найбільші з часів "холодної війни" навчання НАТО
Найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture 2018 стартують в четвер, 25 жовтня, у Норвегії. Фото - Kratko News

Найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture 2018 стартують в четвер, 25 жовтня, у Норвегії.

Маневри будуть проходити на території Норвегії та поблизу її берегів, триватиме Trident Juncture 2018 до 7 листопада.

У масштабних навчаннях візьмуть участь сухопутні війська, ВПС і ВМС всіх 29 країн-членів альянсу, а також Швеції та Фінляндії. Всього до навчань підключать більше 45 тис. військовослужбовців, 130 військових літаків, 70 кораблів, а також близько 10 тис. одиниць техніки, пише "Інтрфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина викладе 90 млн за найбільші з часів "холодної війни" армійські навчання

До берегів Норвегії вже підійшла авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем "Гаррі Трумен". Універсальний десантний корабель-вертольотоносець ВМС Франції "Дісмюд" (типу "Містраль") і французькі фрегати "Бретань" і "Латуш Тревіль ", які також візьмуть участь в навчаннях.

Росія і Білорусь прийняли запрошення спостерігати за навчаннями Trident Juncture 2018, повідомив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Україна буде однією з 5 країн-партнерів НАТО, які візьмуть участь у навчаннях Trident Juncture 2018. Наша країна буде представлена штатними офіцерами в штабах. Загалом із 41 країни-партнера НАТО лише 5 країн беруть участь: Швеція, Фінляндія, Грузія. Йорданія та Україна.

Зараз ви читаєте новину «Стартують найбільші з часів "холодної війни" навчання НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути