четвер, 28 грудня 2017 06:06

Стали відомі деталі, про що Обама говорив у інтерв'ю принцу Гаррі

Стали відомі деталі, про що Обама говорив у інтерв'ю принцу Гаррі
Обама і принц Гаррі давно товаришують. Колишній президент США зізнався: сам був би не проти опитати свого друга. Фото: NBC

У вересні 2017 року під час "Ігор нескорених" у Канаді принц Гаррі взяв інтерв'ю у колишнього президента США Барака Обами для програми Today. Це було перше інтерв'ю, оприлюднене з того часу, як Обама залишив Білий дім.

Скорочена версія розмови вийшла в ефір 27 грудня в ефірі британської радіостанції BBC Radio 4. Повна версія доступна в інтернеті у форматі подкасту. Чоловіки говорили про життя після Білого дому, загрозу від соціальних мереж та роботу з активною молоддю.

Інтернет створює у людей викривлене уявлення про складні проблеми, заявив Обама у свому першому інтерв'ю, котре дав не на посаді президента..

Різні люди отримують різну інформацію і у кожного формується своя реальність. Люди можуть замикатися у коконі своїх упереджень.

Обама переконує: технології мають сприяти появі різноманітних поглядів, а не "балканізації" суспільства (мається на увазі конфлікт на Балканському півострові, коли після розпаду Югославії дрібні країни вступили в затяжний конфлікт через релігійні та етнічні протиріччя - Gazeta.ua).

Для учасників онлайн-спільнот важливо виходити з інтернету і зустрічатися "наживо", наприклад у пабах, вважає колишній очільник Америки.

"В інтернеті все має спрощений вигляд. Коли ви зустрічаєтеся з людьми віч-на-віч, все здається куди складнішим", додав Обама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Гаррі взяв інтерв'ю у Барака Обами

Його непокоїть те, як політики себе поводять у соціальних мережах. Він вважає, що вони повинні бути особливо обачні, публікуючи ті чи інші висловлювання.

Ні Обама, ні принц Гаррі напряму не згадали в цьому контексті імені Дональда Трампа, але з розмови було зрозуміло - мають на увазі саме його і критикують Трампа за надмірну гарячковість у Twitter.

Обама зізнався: коли передавав керування країною, то відчуття вдоволення було змішане з розумінням того, скільки не встиг зробити. Найбільше хвилювався – куди Америка буде рухатися далі.

"Під час інавгурації (Трампа - Gazeta.ua) я сидів навпроти Мішель і перше, що прийшло мені на думку - який я вдячний, що вона пройшла весь цей шлях разом зі мною", - пригадав колишній президент Америки.

"Мене продовжує турбувати, чи США та світ в цілому забезпечує дітей гідною освітою. Чи працьовиті люди можуть знайти роботу, де зарплати їм вистачить на життя. Чи збережемо ми вражаючі ресурси нашої планети для майбутніх поколінь", - розповів Обама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама пояснив, чому не любить селфі

Колишній президент відзначив, що вибори 2007-2008 року, де він отримав перемогу, пройшли за підтримки великої кількості 20-річних небайдужих волонтерів. Принц Гаррі відзначив, що люди дарма критикують покоління кінця 80-х – початку 90-х за їх самозакоханість та егоїзм.

Після інтерв'ю принц Гаррі поділився враженнями з журналістами. Відзначив, що отримав дуже цінний досвід. Зізнався – Обама сам хотів взяти у нього інтерв'ю.

"Всі ці теми дуже важливі. Ми повинні обдумати їх і обговорювати їх", - додав Гаррі.

На питання журналістів, чи запросить Гаррі Обаму на своє весілля, принц розсміявся. "Ну, я не знаю. Ми ще не обговорювали список запрошених разом. Тому, хто знає, запросять його чи ні. Не хочу зіпсувати сюрприз", - відповів він.

Обама і принц Гаррі товаришують тривалий час. Нащадок британської корони відвідував Білий дім, коли його очолював Обама, а колишній президент зупинявся в Кенсінґтонському палаці під час туру Європою у травні.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі деталі, про що Обама говорив у інтерв'ю принцу Гаррі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути