Ексклюзиви
четвер, 03 червня 2021 15:05

Стадо слонів пройшло 500 км. Стоять біля міста-мільйонника

Стадо слонів пройшло 500 км. Стоять біля міста-мільйонника
Слони пройшли майже 500 км / YouTube

Стадо з 15 слонів, які втекли торік із заповідника на південному заході Китаю, пройшли понад 500 км, і тепер досягли міста Куньміна, населення якого понад 7 млн осіб.

Торік стадо з 16 тварин втекло із заповідника недалеко від міста Пуера. Спочатку було 16 слонів, але двоє повернулися в заповідник. Одне слоненя народилося в дорозі. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блискавка вбила стадо з 18 слонів

Зараз у стаді шість самиць, три дорослих самці, три молодих самці й троє дитинчат. Поки ніхто не придумав, як повернути тварин у заповідник.

Оперативна група доглядачів намагається за можливості скерувати слонів так, щоб ті уникали великих міст на своєму шляху. Для цього їх приваблюють розкладеною дорогою їжею.

Іноді візиту слонів не уникнути. У вівторок тварини завітали до кількох віддалених будинків для літніх. Вони навіть із цікавості заглядали в кімнати, тож деякі перелякані пожильці ховалися під ліжками. У середу ввечері, 2 червня, стадо підійшло до околиці столиці провінції Юньнань, міста Куньмін.

Влада міста створила командний центр для спостереження за стадом. Пересування відстежує оперативна група з 360 осіб на 78 машинах і дев'ять дронів. Їхнє завдання - організувати проходження стада навколишніми населеними пунктами, оминаючи мегаполіс. Місцевих жителів попереджають, щоб не залишали їжу, переважно кукурудзу, у доступних місцях, а також не лякали слонів петардами тощо.

У стратегічних місцях влаштовані загородження. Для тварин приготували майже 18 тонн корму.

"Уперше в Китаї бачимо таку далеку міграцію диких слонів. Перехід азійських слонів - буденне явище, але зазвичай відбувається між кількома місцями в певному районі. Не знаємо, яка їхня мета. Мабуть, вожак стада недосвідчений, і збив групу зі шляху", - каже експерт з азійських слонів з Університету в Юньнані Чен Міньєн.

Поки що слони не поранили жодної людини. Але втрати на полях і посівах на шляху тварин уже перевищили $1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Стадо слонів пройшло 500 км. Стоять біля міста-мільйонника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути