неділя, 08 листопада 2020 03:55

Штаб Трампа подав позов через незараховані голоси в Арізоні

Штаб Трампа подав позов через незараховані голоси в Арізоні
Як стверджується в заяві штабу, через помилку співробітників виборчих дільниць округу Марікопа, голоси частини виборців виявилися, по суті, "відхилені". Фото: flickr.com

Передвиборний штаб чинного президента США Дональда Трампа в суботу подав позов до суду Арізони в зв'язку з тим, що деякі з бюлетенів, подані там в день виборів, не були зараховані.

Як стверджується в заяві штабу, через помилку співробітників виборчих дільниць округу Марікопа, голоси частини виборців виявилися, по суті, "відхилені".

"Коли машина для голосування виявляє, що в бюлетені відзначений більше, ніж один кандидат, співробітники виборчої дільниці повинні проінформувати голосуючих особисто виборців про (зафіксовану) помилку і дати їм можливість виправити ситуацію. Однак в окрузі Марікопа співробітники виборчих дільниць натискали і говорили виборцям натискати (на машині) зелену кнопку і не брати до уваги (повідомлення про) помилку. У результаті машини ігнорували вибір виборців", - сказано в прес-релізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джо Байден прокоментував перемогу на виборах

Штаб Трамп стверджує, що у нього є заяви виборців, які стали свідками подібних подій. При цьому не уточнюється, скільки саме голосів виявилися таким чином не враховано, але в штабі республіканця вважають, що "проблема мала місце в великих масштабах".

Як пояснюється в заяві, представники Трампа вимагають вручну перевірити бюлетені, в яких машини зафіксували наявність помилки.

Вибори президента США пройшли 3 листопада. Основними суперниками були діючий президент, республіканець Дональд Трамп і колишній віце-президент, демократ Джо Байден. Через те, що багато американців в умовах пандемії коронавірусу голосували поштою, підведення підсумків виборів затяглося.

Зараз ви читаєте новину «Штаб Трампа подав позов через незараховані голоси в Арізоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути