неділя, 03 листопада 2019 01:25

США запустили українсько-американську ракету

США запустили українсько-американську ракету
В США запустили українську ракету. Фото: Кореспондент

Дніпровське КБ "Південне" та інші українські підприємства заслужено розділили радість перемоги з НАСА: 2 листопада в 15 годин 59 хвилин за київським часом (9:00 59 хвилин за північноамериканським східним часом) з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск американо-української ракети-носія середнього класу "Антарес".

Головний розробник РН "Антарес" - американська корпорація Northrop Grumman. Ракета-носій складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля "Сигнус" (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня PH "Антарес" розробило ДП "КБ" Південне ", а виготовило ДП ВО ПМЗ в кооперації з українськими підприємствами" Хартрон-АРКОС "(Харків)" Київприлад "(Київ)," Хартрон-ЮКОМ "(Запоріжжя), "ЧЕЗАРА", "РАПІД" (Чернігів) і ін. Головний розробник РН "Антарес" - американська корпорація Northrop Grumman, повідомляє прес-служба КБ "Південне".

Вона вивела на орбіту, близьку до орбіти Міжнародної космічної станції, 12-й автоматичний вантажний корабель Cygnus, який повинен доставити на МКС близько 3750 кг корисного вантажу на замовлення NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для виявлення ракет розроблять космічні датчики

Підготовка PH "Антарес" до пуску, її випробування і пуск проведено за участю фахівців ДП ​​"КБ" Південне ", ДП ВО ПМЗ і НВО" Хартрон-АРКОС ". Згідно з контрактом, технічна підтримка пуску, прийом і обробка телеметричної інформації в режимі реального часу здійснювалися з території КБ "Південне". Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій в своєму секторі відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «США запустили українсько-американську ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути