середа, 15 травня 2024 13:52

США запровадили 100% мита на китайські електромобілі

США запровадили 100% мита на китайські електромобілі
У відповідь на численні заклики галузі розв'язати проблему з неконкурентною поведінкою китайських виробників електрокарів США підняли мито з 25% до 100%. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки запровадили 100% мита на китайські електромобілі у відповідь на численні заклики галузі розв'язати проблему з неконкурентною поведінкою.

Раніше мито на електрокари від китайських виробників становило 25%, пише NV.

"Цього тижня уряд США оголосив про підвищення мита на низку товарів, що імпортуються з Китаю, на загальну суму 18 мільярдів доларів. У 2024 році мито на електромобілі зросте до 100 відсотків, а мито на літій-іонні акумулятори для електромобілів - з 7,5 відсотків до 25 відсотків", - сказано в повідомленні.

Крім цього передбачався тариф у 2,5%, що застосовується до будь-якого автомобіля, імпортованого до США. Багатьом китайським брендам ще належить вийти на ринок США, але нові тарифи точно застосовуватимуться до Polestar і Lotus, які створюють авто для США в Китаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярніші вживані електромобілі в Україні

Рішення стало відповіддю на заклики автовиробників та профспілок, які наголошували, що Китай несправедливо надає субсидії власній автопромисловості, аби підірвати іноземних конкурентів. Виробники електромобілів, на кшталт BYD, отримували мільярди доларів на рік та податкові пільги.

"В таких умовах ці бренди мали змогу зосередитися на тому, аби зробити власні автомобілі дешевшими у виготовленні. Це дозволило китайським автовиробникам продавати свою продукцію на зовнішніх ринках за цінами, з якими ніхто інший не може конкурувати, підриваючи місцеву промисловість", - зазначає видання.

Безпілотний електрокар від компанії Apple не з'явиться на авторинку найближчим часом. Компанія повністю згорнула плани зі створення електромобілів (EV) після 10 років роботи над цим проєктом.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили 100% мита на китайські електромобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути