вівторок, 26 вересня 2017 23:22

США ввели "фінансові" санкції проти КНДР

США ввели "фінансові" санкції проти КНДР
Фото: Reuters

Міністерство фінансів США прийняло рішення про введення санкцій проти 8 банків Північної Кореї. Про це йдеться на сайті американського відомства.

Обмеження введені через ракетну та ядерну програми Пхеньяну, а також через порушення резолюцій Радбезу ООН.

Під санкції потрапили банки: Agricultural Development Bank, Cheil Credit Bank, Hana Banking Corporation Ltd, International Industrial Development Bank, Jinmyong Joint Bank, Jinsong Joint Bank, Koryo Commercial Bank Ltd та Ryugyong Commercial Bank.

Під обмеження потрапляють також 26 представників північнокорейських банків у Китаї, Росії, Лівії та ОАЕ.

"Ми націлені на північнокорейські банки та фінансових посередників, які представляють північнокорейські банки по всьому світу", – сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готові приборкати КНДР військовими методами

"Ми просуваємо нашу стратегію повністю ізолювати Північну Корею, щоб досягти цілей щодо мирного і без'ядерного корейського півострова. Ця акція також відповідає резолюціям Ради безпеки ООН".

3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Наказ про проведення випробування був відданий північнокорейським лідером Кім Чен Ином. КНДР стверджує, що випробування водневого боєзаряду не призвело до витоку радіації або інших негативних впливів на навколишнє середовище.

Світове співтовариство засудило дії Північної Кореї. Зокрема, президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон крім посилення санкцій проти КНДР, розглядає можливість припинення торгових відносин з будь-якою країною, яка співпрацює з Північною Кореєю.

Зараз ви читаєте новину «США ввели "фінансові" санкції проти КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути