Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

США відправили Україні нову партію озброєння - Пентагон

США відправили Україні нову партію озброєння - Пентагон
Триває 36 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сполучені Штати Америки вже відправили в Україну кілька літаків з оборонною допомогою, яка загалом становитиме близько 30 партій зі зброєю.

Про це заявив речник міністерства оборони США Джон Кірбі на брифінгу 30 березня, передає Укрінформ.

"Постачання надходять до цього регіону щодня, зокрема впродовж останніх 24 годин. Ми вже відправили перші півдесятка вантажних літаків із приблизно 30 в межах тих 800 мільйонів доларів, які ухвалив президент", - сказав Кірбі.

Постачання містять озброєння, якого українські сили потребують найбільше. Зокрема протитанкові й протиповітряні системи. Це свідчить про ефективне використання Збройними силами України цих зразків озброєнь, зауважив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - послам: Не буде зброї і санкцій - шукайте нову роботу

Також Кірбі прокоментував ситуацію щодо переміщення російських військ на Київському і Чернігівському напрямку за останні 24 год. За його словами, Пентагон спостерігав початок перегрупування менш як 20% сил, які входять до складу батальйонних тактичних груп РФ поблизу Києва. Частина з них передислокується в Білорусь, але жоден із підрозділів не повернувся до свого постійного гарнізону, підкреслив Кірбі.

Додав, що американська розвідка спостерігає певні переміщення росіян в районі Чернігова й Сум.

"За нашим оцінюванням, вони планують переоснастити ці війська, поповнити їх запасами, а потім, імовірно, використають їх будь-де в Україні", - зауважив представник Пентагону.

Росіяни, найімовірніше, продовжать бомбардування українських мирних міст, зокрема столиці, наголосив Кірбі.

Хоча "невелика кількість" російських військ відійшла від Києва, Росія все ще може готувати новий наступ. Кількість російських сил, що відходять від української столиці, "анітрохи не наближається до більшості", і Росія продовжує завдавати авіаударів по Києву, заявляв Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «США відправили Україні нову партію озброєння - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути