Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 06:35

США втихомирять Асада, якщо цього не зробить Радбез ООН - Гейлі

США втихомирять Асада, якщо цього не зробить Радбез ООН - Гейлі
Президент Сирії Башар Асад нехтує резолюцією про перемир'я, яку ухвалив Радбез ООН.

Посол Сполучених Штатів в Організації Об'єднаних Націй Ніккі Гейлі закликала Раду Безпеки вжити заходів для виконання резолюції про перемир'я в Сирії.

Про це пише Reuters.

"Це не той шлях, який ми вважаємо за кращий. Але це той шлях, яким ми можемо піти. І ми готові знову зробити це", - сказала Гейлі 15 членам Ради Безпеки.

"Коли міжнародне співтовариство послідовно не в змозі діяти, приходить час, коли держави змушені вживати своїх власних заходів", - заявила вона.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш поінформував РБ в понеділок про виконання резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили Асада захопили більшу частину Східної Гути: загинули сотні людей

"Немає припинення військових дій. Насильство триває в східній Гуті і за її межами - в тому числі в Афріні, частинах Ідлібу і в Дамаску і його передмістях", - сказав Гутерріш.

"Не дивлячись на деякі обмежені конвої, доставка провізії, гуманітарної допомоги та послуг не була безпечною, безперешкодної або стійкою. Ніякі облоги не були зняті ... Наскільки нам відомо, жоден критично хворий або поранений ще не був евакуйований", - розповів він.

24 лютого РБ ООН ухвалила резолюцію щодо Сирії, за якою у країні має бути запроваджене 30-денне перемир'я з метою доставки гуманітарної допомоги та евакуації поранених. Однак гуманітарне перемир'я постійно порушується.

У районі, котрий з усіх боків заблоковано урядовими військами, перебуває близько 400 тис. людей, які потребують термінової доставки продуктів харчування і предметів першої необхідності.

Раніше США, Велика Британія і Німеччина закликали Росію припинити участь у бомбардуванні сирійської східної Гути і переконати режим Башара Асада припинити наступальні операції проти цивільного населення.

За даними США, починаючи з 24 лютого (день, коли була прийнята резолюція) по 28 лютого російські ВКС здійснили щонайменше по 20 бойових вильотів на деньв район Дамаска і східної Гути з аеродрому Хмеймім на півночі країни.

Президент Сирії Башар Асад заявив, що продовжить наступ на контрольовану повстанцями східну Гуту, незважаючи на заклики дотримуватися 30-денного перемир'я, як того вимагає резолюція ООН.

Внаслідок наступу урядових сирійських сил з 18 лютого цього року у східній Гуті загинули вже більш як 1 000 мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «США втихомирять Асада, якщо цього не зробить Радбез ООН - Гейлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути