Ексклюзиви
субота, 23 квітня 2022 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

США шукають способи прискорити виробництво зброї для України – ЗМІ

США шукають способи прискорити виробництво зброї для України – ЗМІ
Пентагон шукає нові шляхи для промисловості США, щоб прискорити виробництво і наростити потужності для створення перевіреної, ефективної зброї, яка вимагає мінімальної підготовки. Фото: Вести

Міністерство оборони США шукає можливості прискорити виробництво ефективної зброї, застосування якої вимагає мінімальної підготовки. Про це повідомляє Reuters.

"Пентагон шукає нові шляхи для промисловості США, щоб прискорити виробництво і наростити потужності для створення перевіреної, ефективної зброї, яка вимагає мінімальної підготовки та може швидко експортуватися в Україну", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуаційні потяги: Укрзалізниця опублікувала графік на сьогодні

Як зазначають журналісти, відповідний запит був розміщений на урядовому порталі SAM.gov. При цьому Пентагон виявляє інтерес до засобів протиповітряної оборони, засобів знищення броньованої техніки, протипіхотних засобів, берегової оборони, контрбатарейних систем, безпілотних літальних апаратів та засобів зв'язку, таких як радіо або супутниковий інтернет.

США з початку повномасштабної війни Росії проти України виділили Україні зброї, боєприпасів та обладнання на $3,4 млрд. У списку є важка зброя, зокрема, 90 гаубиць калібру 155 мм. З моменту приходу до влади президента США Джо Байдена Вашингтон надав Україні допомогу у сфері безпеки більш як на $4 млрд, з початку повномасштабного вторгнення РФ – на $3,4 млрд.

Зараз ви читаєте новину «США шукають способи прискорити виробництво зброї для України – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути