середа, 19 травня 2021 07:57

США закликали Ізраїль припинити бомбити Сектор Газа

США закликали Ізраїль припинити бомбити Сектор Газа
Загострення між Ізраїлем та Сектором Газа триває з 10 травня. Фото: REUTERS

Президент США Джо Байден закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу й інших високопосадовців припинити бомбардувати Сектор Газа.

Високопоставлені офіційні особи адміністрації очільника США наголосили ізраїльтянам в понеділок і вівторок, що в їхніх інтересах якомога швидше згорнути операції, передає АР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС відмовляється припинити вогонь

Білий дім досі противився закликам до посилення суспільного тиску на Нетаньягу. Він розрахував, що ізраїльтяни не будуть реагувати на міжнародні резолюції або публічні вимоги США і що найбільшим важелем стане закулісний тиск. Тель-Авів, як повідомляється, дав зрозуміти, що військова кампанія може закінчитися в лічені дні.

10 травня Сектор Газа обстріляв територію Ізраїлю й отримав вогонь у відповідь. Атака відбулася незадовго після палестинських протестів у Східному Єрусалимі проти запланованих виселень палестинців з району Шейх-Джаррах на користь єврейських поселенців. Відтоді між Ізраїлем та Сектором Газа тривають активні бойові дії.

14 травня повідомлялося, що Тель-Авів відкинув запропоноване Єгиптом довгострокове перемир'я в Секторі Газа до повного завершення своїх військових операцій. Однак 19 травня стало відомо, що Ізраїль ще не готовий до припинення вогню, але визнав, що це може бути скоро.

Зараз ви читаєте новину «США закликали Ізраїль припинити бомбити Сектор Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути