четвер, 08 квітня 2021 05:05

США призначать спецпосланця, який займеться "Північним потоком-2"

США призначать спецпосланця, який займеться "Північним потоком-2"
Амосу Хохштейну хочуть доручити особливу місію. Фото: hubs.ua

Білий дім веде перемовини щодо призначення спецпосланця з припинення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" - на цю посаду розглядають Амоса Хохштейна. Раніше він працював у наглядовій раді Нафтогазу.

Хохштейн був спецпосланцем Держдепартаменту з міжнародних енергетичних питань і близьким радником і довіреною особою тодішнього віце-президента Джо Байдена. Його неофіційно запропонував цю роль радник з національної безпеки Джейк Салліван, пише Politico.

Деякі офіційні особи побоюються, що призначення посланника може бути контрпродуктивним і ще більше відкладає санкції проти газопроводу, повідомляючи Німеччині та Росії, що США відкриті до деякої форми "примирення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький регулятор дозволив завершити будівництво "Північного потоку - 2"

Поки незрозуміло, якими будуть конкретні повноваження посланника. На початковому етапі його роль буде зосереджена на веденні делікатних переговорів щодо того, як перешкодити будівництву трубопроводу, не відштовхнувши союзника США в Берліні. Потім повноваження посланника могли б розширитися, щоб він міг більш широко займатися міжнародними енергетичними проблемами, подібно до того, що Хохштейн робив в Держдепартаменті при Обамі.

В середині березня Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати продовжать вживати заходів, аби не допустити завершення будівництва російського газопроводу.

Пізніше Держдеп США нагадав про можливість застосування санкцій проти компаній, які беруть участь у завершенні будівництва "Північного потоку-2".

Зараз ви читаєте новину «США призначать спецпосланця, який займеться "Північним потоком-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути