четвер, 03 лютого 2022 19:30

США попередили Білорусь про наслідки за сприяння агресії Росії

США попередили Білорусь про наслідки за сприяння агресії Росії
Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід попередила Білорусь про наслідки за сприяння агресії Росії. Фото: Reuters

Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід провела телефонну розмову з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм.

Вони обговорили нарощування російських військ в Білорусі. Про це йдеться в повідомленні Бюро Держдепартаменту США у справах Європи та Євразії в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стягнула в Білорусь найбільше військ з часів "холодної війни" - НАТО

Донфрід при цьому попередила Білорусь про наслідки, якщо вона буде частиною плану подальшого вторгнення РФ в Україну. Про це йдеться в повідомленні Бюро Держдепартаменту США у справах Європи та Євразії в Twitter.

Донфрід висловила стурбованість з приводу плану введення 30 тис. російських військовослужбовців до Білорусі для проведення військових навчань. Особливо з урахуванням того, що понад 100 тис. військовослужбовців вже розміщені на кордоні Росії з Україною.

Уряд Естонії запровадив додаткові санкції проти Білорусі та призупинив транзит нафтопродуктів із цієї країни своєю територією.

Мета санкцій – "натиснути на білоруський режим і, побічно, на Росію, щоб вони змінили свою поведінку". Ініціатором цього кроку виступило Міністерство фінансів Естонії.

Зараз ви читаєте новину «США попередили Білорусь про наслідки за сприяння агресії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути