Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2019 07:34

США отримали багато інформації – Трамп про вибух на російському полігоні

США отримали багато інформації – Трамп про вибух на російському полігоні
На полігоні під російським Архангельськом стався вибух ракети. Загинули 5 людей. Фото - Обозреватель

Вибух ракети на полігоні під російським Архангельськом дозволив США отримати багато нової та важливої інформації. Сполучені Штати володіють просунутішими технологіями. Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп.

Вибух змусив людей турбуватися про якість повітря в районі об'єкта і далеко за його межами, зазначив у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто загинув від вибуху на полігоні в Росії

"США багато чого зрозуміли після вибуху ракети в Росії. У нас є схожі, хоча і більш просунуті технології. Вибух російської Skyfall змусив людей турбуватися про якість повітря в районі об'єкта і далеко за його межами. Недобре!", – написав він.

Skyfall – так НАТО класифікує російську експериментальну крилату ракету "Буревісник", яка, за деякими даними, має ядерний двигун і здатна нести ядерний заряд.

Подія сталася на військовому полігоні поблизу селища Ньонокса в Архангельській області Росії 8 серпня. Під час випробування ракетного двигуна сталася пожежа і вибух. . Державна корпорація "Росатом" повідомила про загибель 5 своїх працівників. Також постраждали ще 2 співробітники Міноборони РФ. ЗМІ кажуть про ще 15 постраждалих. За непідтвердженою інформацією, у них – радіаційне опромінення. У міжнародній природоохоронній організації Greenpeace переконують, що рівень радіації після вибуху було перевищено в 20 разів. Натомість, за даними Єдиної державної автоматизованої системи моніторингу радіаційної обстановки РФ, радіаційна обстановка у районі катастрофи перебувала в межах норми.

Зараз ви читаєте новину «США отримали багато інформації – Трамп про вибух на російському полігоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути