четвер, 15 грудня 2022 00:15

США оголосять санкції проти одного з російських олігархів

США оголосять санкції проти одного з російських олігархів
Російський олігарх Володимир Потанін потрапив під санкції США. Фото: kommersant

США збираються накласти персональні та фінансові санкції на одного з найбагатших людей Росії Володимира Потаніна та його дружину Катерину.

Про санкції буде оголошено у четвер, 15 грудня, пише The Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські олігархи, "кухар Путіна" і Скабеєва: Зеленський підписав нові санкції

Також у списку, за словами офіційних осіб, інвестиційна холдингова компанія "Інтеррос", яку контролює Потанін, і "Росбанк", який "Інтеррос" купив у Société Générale SA на початку 2022 року та яхта якою володіє Потанін. Кілька членів російського уряду також підпадуть під санкції.

Потанін є основним акціонером ГМК "Норільський нікель", одного з найбільших у світі виробників паладію та рафінованого нікелю. Ця компанія не потрапить під дію санкцій саме через її значущість для ринку металів, хоча і є джерелом значної частини особистого багатства російського олігарха.

"Уряди борються над тим, яким чином запровадити санкції проти деяких російських бізнесменів та їхніх активів, і як це зробити, не спричинивши небажаних економічних наслідків, наприклад, не зруйнувавши товарні ринки чи ланцюжки поставок для західних компаній", - підкреслює WSJ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що відшкодування збитків, завданих Російською Федерацією вторгненням в Україну, має відбутися за рахунок заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до президента Володимира Путіна.

Коштом російських бізнесменів і політиків треба компенсовати збитки постраждалим від злочинів російської армії і відновити зруйновані об'єкти, заявив президент.

Зараз ви читаєте новину «США оголосять санкції проти одного з російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути