Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2021 14:27

США направили спецназ проти терористів, які обезголовлюють дітей

США направили спецназ проти терористів, які обезголовлюють дітей
Бойовики ІДІЛ / The Sun

Солдати спеціальних сил США відправилися в Мозамбік, щоб протидіяти ІДІЛ. Терористи перетворили футбольні поля в цій африканській країні в місця страти й обезголовили дітей на очах у їхніх батьків у рамках терору.

Посольство США підтвердило, що для запобігання поширенню тероризму і насильницького екстремізму близько десятка солдатів-фахівців відправили в цю країну Африки на 2 місяці. Про це пише The Sun.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ісламісти обезголовлюють дітей

За останній рік насильство в Мозамбіку посилилося. У листопаді 2020-го на півночі країни терористи обезголовили понад 50 осіб. Понад 2600 осіб вбили, а ще 700 тис. змушені були покинути свої будинки від початку ісламістського повстанського руху в цій країні 2017 року.

За оцінками ООН, близько 1 млн людей потребують продовольчої допомоги, бо джихадисти продовжують тероризувати громадян. Люди, які втекли від ісламістів, розповіли недавно британській благодійній організації "Врятуйте дітей", що терористи ІДІЛ обезголовлювали навіть 11-річних дітей.

Одна з цілей спецназу США полягатиме також у навчанні мозамбікських морських піхотинців боротьбі з бойовиками ІДІЛ, а також у наданні медичного обладнання та засобів зв'язку.

Пентагон попередив, що екстремісти захоплюють частини Африки, як колись це зробили в Сирії та Іраку. Вони діють з приголомшливою жорстокістю, щоб створити там квазідержаву. Зростання кількості джихадистів в Мозамбіку викликає тривогу, бо в їх рядах з 2017-го опинилися до кількох тисяч бойовиків.

Мозамбік - одна з арен, де ІДІЛ веде війну проти мирних жителів, намагаючись захопити територію. Регіональні експерти побоюються, що ісламісти перетворилися в таємну мережу в пустельних регіонах Африки, що дозволяє їм здійснювати раптові напади. Також бойовики регулярно переміщуються маленькими групами між Сирією та Іраком.

Зараз ви читаєте новину «США направили спецназ проти терористів, які обезголовлюють дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути