Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2021 04:36

США нагадали, чого очікують від Зеленського

США нагадали, чого очікують від Зеленського
США чекають від України подальших кроків з подолання корупції. Фото: dilo.net.ua

Адміністрація США вважає підтримку реформ у ключових сферах в Україні, а також взаємодію в боротьбі з корупцією пріоритетами двосторонніх відносин.

"Сьогодні Україна сильніша, успішніша й більш підзвітна своєму народові", заявила заступниця помічника держсекретаря США з питань демократії, прав людини та праці Кара Макдональд, повідомляє Укрінформ.

Однак, за словами Макдональд, олігархи в Україні й надалі отримують надприбутки за рахунок держави, що підриває процес викоренення корупції.

Представниця Держдепу зазначила, що американська сторона здійснила кроки в напрямку протидії корупції та зловмисній діяльності в Україні. У цьому зв'язку вона нагадала, зокрема, про запровадження санкцій проти Ігоря Коломойського та його близьких.

"Ми сподіваємося побачити подальші дії з боку української влади, спрямовані на зміцнення й посилення судових інституцій, припинення безкарності та створення інституційного потенціалу для притягнення до відповідальності корупціонерів", - указала Макдональд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігархів "скують" законом. Основні тези документа

Вона закликала українську владу докласти зусиль насамперед у реформуванні судової системи, забезпеченні гарантій незалежності в роботі НАБУ, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Крім того, за її словами, необхідно посилити відповідальність за неправдиве декларування доходів українських чиновників; прискорити прозорий процес призначення прокурорів у САП; привести законодавство про корпоративне управління до стандартів ОЕСР; надалі підтримувати незалежність ВАСУ.

5 березня США запровадили санкції проти Коломойського. Йому та його родині заборонили в'їзд у країну. Після цього Офіс президента заявив про деолігархізацію.

Статки Ігоря Коломойського оцінюють в $1,8 млрд. На $0,8 млрд більше у порівнянні з 2020-м, за даними видання "Форбс Україна".

Американські правоохоронні органи підозрюють Коломойського й Геннадія Боголюбова у придбанні нерухомості в США за кошти, виведені з Приватбанку. Справу веде ФБР. Вартість нерухомості міністерство юстиції США оцінює в понад $60 млн. Подали позови для конфіскації.

Зараз ви читаєте новину «США нагадали, чого очікують від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути