пʼятниця, 05 січня 2018 09:09

США та Китай "готують щось серйозне" за спиною Росії - 3 аргументи політолога

США та Китай "готують щось серйозне" за спиною Росії - 3 аргументи політолога
Разом Китай і США технологічно можуть організувати зміну режиму у КНДР. Фото: dw.com

Низка ознак вказує на те, що Китай і США "щось готують за сценою". Припускається, що це може стосуватися Північної Кореї і Росії.

Про це заявив Андрій Піонтковський, російський політолог і публіцист, в інтерв'ю інтернет-газеті Kasparov.ru. Він запевнив, що про це свідчать факти: "По-перше, ще під час офіційного візиту Сі Цзіньпіна у США військові експерти Китаю та Сполучених Штатів провели нараду з питань безпеки ядерних об'єктів у разі падіння режиму Ким Чен Ина. По-друге, 2 грудня в Пентагоні відбувся китайсько-американський семінар військових експертів по вивченню досвіду Карибської кризи. Третя ознака: в пресі китайської провінції, що межує з КНДР, з'явилася маса матеріалів, які інформують населення, як поводитися в разі підвищення радіаційного фону чи великого припливу біженців".

Політолог впевнений - разом Китай і США технологічно можуть організувати зміну режиму у КНДР. І тоді Росія може залишитися осторонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, на що Путін обміняє Донбас

Піонтковський каже: "До влади в такому випадку прийде якась комуністична фракція, повністю контрольована Пекіном, і новий уряд відмовиться від ядерного проекту. Так що послуг Путіна в Вашингтоні ніхто не потребує. Але він про це поки що не знає".

США та Китай домовилися обмінюватися розвідувальними даними щодо реалізації санкцій проти Північної Кореї та ситуації на Корейському півострові. Про це повідомляє видання The Asahi Shimbun та зазначає: "Дані розвідки про ядерну зброю КНДР та програму з розробки балістичних ракет також будуть спільно використовуватися військовими та розвідслужбами двох країн. Обидві сторони також поділяться інформацією щодо впливу санкцій на економіку Північної Кореї".

Зараз ви читаєте новину «США та Китай "готують щось серйозне" за спиною Росії - 3 аргументи політолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути