пʼятниця, 26 квітня 2019 09:03

США готують нову ядерну угоду за участю Китаю та Росії

США готують нову ядерну угоду за участю Китаю та Росії
Новий договір про контроль над ядерним озброєнням з Росією і Китаєм планує підписати президент США Дональд Трамп. Фото - Кореспондент

Новий договір про контроль над ядерним озброєнням із Росією та Китаєм планує підписати президент США Дональд Трамп.

Білий дім проводить інтенсивні міжвідомчі переговори для розробки варіантів договору для президента, щоб продовжити ядерну угоду. Повідомляється, що він буде містити всі види ядерної зброї, а не тільки ракети середньої та малої дальності, як раніше. Про це з посиланням на джерела у Білому домі повідомляє CNN.

"Президент чітко дав зрозуміти, що, на його думку, контроль над озброєннями покладений на Росію та Китай і має залучати всю зброю, боєголовки, ракети", — сказав високопоставлений чиновник Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зацікавлена у тому, щоб РФ втягнулась у гонку озброєнь - експерт

Як повідомляє видання, Трамп розглядає нову "грандіозну" ядерну угоду як потенційне зовнішньополітичне досягнення. Однак деякі експерти з контролю над озброєннями стурбовані, що ці зусилля можуть призвести до зворотних результатів.

У жовтні 2018-го президент США Дональд Трамп заявив про намір США вийти з договору з Росією про ракети середньої та малої дальності (РСМД), оскільки РФ порушила його умови. Разом із тим Європейська комісія закликала США та Росію продовжувати переговори про "збереження" дії договору РСМД.

Зараз ви читаєте новину «США готують нову ядерну угоду за участю Китаю та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути