Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2023 08:03

США ділитимуться розвідданими з Ізраїлем - заява Байдена

США ділитимуться розвідданими з Ізраїлем - заява Байдена
Президент США Джо Байден зробив нову заяву щодо підтримки Ізраїля. Фото: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки ділитимуться розвідданими з Ізраїлем та направлять експертів з уряду для консультацій із ізраїльськими колегами щодо зусиль із повернення заручників.

Таке доручення своїй команді дав президент США Джо Байден, повідомляє пресслужба Білого дому.

За словами Байдена, внаслідок вторгнення палестинських бойовиків в Ізраїль загинуло щонайменше 11 американських громадян, ще кілька вважаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Велика Британія, Німеччина, Франція і Італія випустили спільну заяву щодо Ізраїлю

Ймовірно американські громадяни можуть бути серед тих, кого утримує ХАМАС. Нині США працюють з ізраїльськими офіційними особами, щоб отримати більше інформації щодо їхнього місця перебування.

"Я доручив своїй команді працювати з їхніми ізраїльськими колегами над усіма аспектами кризи із заручниками, включаючи обмін розвідданими та направлення експертів з усього уряду для консультацій із ізраїльськими колегами щодо зусиль із повернення заручників", - сказав Байден.

Він також наголосив, що США та Єрусалим є "нерозлучними партнерами" і запевнив прем'єр-міністра Ізраїля Беньяміна Нетаньягу в підтримці.

"Це не якась віддалена трагедія. Зв'язки між Ізраїлем і Сполученими Штатами глибокі. Це особисте для багатьох американських сімей, які відчувають біль цього нападу, а також шрами, завдані тисячоліттями антисемітизму та переслідувань євреїв", - заявив Байден.

Іран є співучасником ХАМАСу у війні проти Ізраїлю, однак фактів прямої причетності іранців до атак бойовиків поки немає. Про це заявив речник Білого дому Джон Кірбі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 9 жовтня наказав розпочати масштабну операцію проти ХАМАСу. Також він заявив, що армії і громадянам Ізраїлю треба здійснити п'ять дій і що руйнування в Газі "це лише початок".

Зараз ви читаєте новину «США ділитимуться розвідданими з Ізраїлем - заява Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути