вівторок, 17 липня 2018 09:44

Сподівається підлеститися - на зустрічі з Путіним Трамп відмовився від підготованих Білим домом заяв

Сподівається підлеститися - на зустрічі з Путіним Трамп відмовився від підготованих Білим домом заяв
Трамп і Путін дали спільну прес-конференцію після саміту у Гельсінкі. Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп відмовився від підготованих його радниками заяв про жорстку позицію стосовно Росії. Їх він мав озвучити під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Білий дім підготував документ майже на 100 сторінках, але президент не скористався ним. Він сподівається підлеститися до Путіна, так як до Кім Чен Ина, повідомляє Washington Post з посиланням на поінформоване джерело.

Перед самітом Трамп обговорив втручання в американські вибори і анексію Криму. Обвинувачення 12 працівників ГРУ у хакерських атаках назвав кроком, який шкодить йому з політичної сторони. Також глава Білого дому заявив, що йому простіше спілкуватися з Путіним, ніж із колегами з НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія - не друг США" - Трамп проведе закриту нараду з членами Конгресу

"Йому дуже сподобався саміт з Кім Чен Ином. Він думає, що може подивитися в очі цим хлопцям, полестити їм і укласти угоди", - відзначив співрозмовник видання.

Саміт Путіна і Трампа 16 липня став першою їхньою повноцінною зустріччю із часу обранням Трампа на посаду президента США. До нього обидва політики зустрічалися лише на міжнародних форумах.

Зустріч пройшла у президентському палаці - резиденції глави Фінляндії у столиці країни Гельсінкі. На неї обоє запізнилися. Путін прилетів пізніше на 45 хвилин на літаку. Трамп приїхав на кілька хвилин пізніше після Путіна з кортежем. Загалом початок затримався майже на годину.

Саміт почався із бесіди двох лідерів віч-на-віч у Готичному залі. Вона тривала майже 3 год. Потім був діловий обід у розширеному форматі з їхніми помічниками у Дзеркальному залі. Після того Путін і Трамп дали спільну прес-конференцію.

Зараз ви читаєте новину «Сподівається підлеститися - на зустрічі з Путіним Трамп відмовився від підготованих Білим домом заяв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути