Ексклюзиви
четвер, 26 жовтня 2023 20:30

Спікер-трампіст у Конгресі США: які небезпеки несе політична криза у Штатах

Спікер-трампіст у Конгресі США: які небезпеки несе політична криза у Штатах
Палата представників Сполучених Штатів Америки обрала нового спікера. Фото: Укрінформ

У США обрали нового спікера Палати представників Конгресу. Ним став прихильник експрезидента США Дональда Трампа у лавах республіканської партії Майк Джонсон.

Попередні заяви політика не йшли на користь відносинам Штатів та України. Однак на новій посаді ставлення політика може змінитися. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олег Бєлоколос, дипломат, голова правління Фонду "Майдан закордонних справ".

"Треба чекати перших заяв і рішень на новій посаді. Поки рано робити висновки. Бо коли людина заходить у новий кабінет, вона по-іншому починає формулювати свою позицію і дивитися на ситуацію. Треба дочекатися, щоб мати його уявлення про те, як він працюватиме. Бо він керує всією палатою, де є і республіканці, і демократи", - сказав Бєлоколос.

Раніше Джонсон виступав тільки як представник Республіканської партії, а тепер його позиція змінилася, додав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна може втратити підтримку" - які небезпеки від нового спікера-трампіста у Конгресі США

"У наших відносинах із Штатами його заяви не завжди йшли на користь Україні. Тому треба уважно слідкувати, що він тепер говоритиме. І реагувати спокійно. Була заява нашого міністра закордонних справ, який сказав, що Україна готова співпрацювати з будь-ким, хто обійме цю посаду", - пояснив Бєлоколос.

Палата представників Сполучених Штатів Америки обрала нового спікера. Ним став представник республіканської більшості і прихильник експрезидента Трампа Майк Джонсон.

Він представляє один із найконсервативніших округів Луїзіани й сам вважається прихильником крайніх правих поглядів. Ініціатива "Республіканці для України" поставила Джонсону найнижчу оцінку в плані підтримки України - F. Він голосував лише за надання Україні лендлізу й послідовно підтримував ініціативи на скорочення допомоги Києву.

Зараз ви читаєте новину «Спікер-трампіст у Конгресі США: які небезпеки несе політична криза у Штатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути