Ексклюзиви
субота, 13 квітня 2019 17:47

Спецслужби ЄС розповіли про спроби Росії вплинути на вибори до Європарламенту

Спецслужби ЄС розповіли про спроби Росії вплинути на вибори до Європарламенту
Росія змінила методи впливу на вибори. Фото: Pikabu

Росія намагається вплинути на вибори до Європарламенту, однак застосовує не такі відверті методи, як під час президентських виборів США чи виборів у Франції.

"Європейські розвідслужби переконані, що Росія вбачає у виборчій боротьбі в Європі шанс для дестабілізації ЄС. Проте Москва змінила свої методи", – про це з посиланням на європейські розвідслужби повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Так зафіксовані намагання впливу Росії за допомогою соціальних мереж. А ще державні російські телеканали на зразок RT, який працює багатьма мовами, підтримують орієнтованих на Росію політиків і партії та євроскептиків. Найбільше намагаються вплинути на молодь, нав'язуючи думку про незначущість виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США засудили лобіста Опозиційного блоку

На думку фахівців, Росія змінила свої методи на менш відверті через те, що наслідками попередніх спроб втручання стало вислання багатьох дипломатів РФ із закордонних країн. Ще одна причина – це те, що західним спецслужбам вдалося знищити багато російських мереж, в які Москва вклала багато грошей та ресурсів.

При цьому у РФ будь-які звинувачення відкидають. Зокрема, у МЗС Росії заявляють, що держава не втручається у вибори в державах ЄС чи інших країнах, і не робила цього раніше.

Президент США Дональд Трамп заявив, що рішення почати розслідування про змову його виборчого штаба з Росією у 2016 році, було спробою державного перевороту. Трамп наголосив, що прагне повернутися до мементу, коли все почалося, і вивчити його.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби ЄС розповіли про спроби Росії вплинути на вибори до Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути